Direkt från SHOT Show: Norma lanserar nya BONDSTRIKE

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2019-01-22

Direkt från SHOT Show: Norma lanserar nya BONDSTRIKE

Den 22-25 januari är det åter dags för den årliga SHOT show mässan i Las Vegas, Nevada. Vi tog oss till Normas monter för att för första gången få bekanta oss med den nya familjemedlemmen i STRIKE-serien, Norma BONDSTRIKE. 

Direkt från SHOT Show: Norma lanserar nya BONDSTRIKE

Den 22-25 januari är det åter dags för den årliga SHOT show mässan i Las Vegas, Nevada. Vi tog oss till Normas monter för att för första gången få bekanta oss med den nya familjemedlemmen i STRIKE-serien, Norma BONDSTRIKE. 

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=MlsBZlwG2MA&feature=youtu.be[/embedyt]

 

Under branschmässan SHOT Show i Las Vegas tar den svenska ammunitionstillverkaren Norma plats. Under det senaste året har utvalda jägare runt om i världen fått testa den tidigare ospecificerade, blåspetsade kulan från Norma. För att utvärdera och tillsammans utveckla en helt ny jaktkula. 

BONDSTRIKE med sin bonande konstruktion och blåa spets är den tredje kulan som presenteras från Norma sedan år 2015 då TIPSTRIKE och ECOSTRIKE lanserades. Precis som sina syskonkulor har BONDSTRIKE en toppmodern konstruktion som genom sin reklamfilm visar upp väldigt imponerande data. Kulan är framtagen med det växande intresset världen över för långhållsskytte i beaktning. Med en ballistisk koefficient på hela 0,615, som motsvarar premium fältskyttekulor, ger den en väldigt flack kulbana. BONDSTRIKE lanseras inledningsvis i kalibrarna 308 Win, 30-06 Springfield, 300 Win Mag, 300 RUM och 300 WSM.

Imponerande energiavlämning

Magasin Vildmarken har fått ta del av exklusiv data där anslagsenergin presenteras från en 300 Win Mag 11,7 grams-kula levererar i ballistisk gelatin. Detta är det mest realistiska sätt som Norma kan testskjuta sina jaktkulor på, där gelatinet motsvarar textur och motstånd av en djurkropp och man kan med hjälp av deras höghastighetskamera se kulans dramatiska inverkan på olika avstånd.

Med datan som presenteras nedan ser du energiavlämning på 10, 20 respektive 30 centimeter. Kulan avlämnar motsvarande energi som sin syskonkula TIPSTRIKE på nära håll, men presterar desto bättre ända upp på extrema avstånd. 

 

 

100 meter

Anslagsenergi: 4678 J
Energi kvar vid utgång: 31 J

Avlämnad energi:
10 cm: 3069 J
20 cm: 4209 J
30 cm: 4646 J

Restvikt: 71%

500 meter

Anslagsenergi: 3067 J
Energi kvar vid utgång: 183 J

Avlämnad energi:
10 cm: 1505 J
20 cm: 2374 J
30 cm: 2883 J

Restvikt: 90%

800 meter

Anslagsenergi: 2144 J
Energi kvar vid utgång: 199 J

Avlämnad energi:
10 cm: 941 J
20 cm: 1483 J
30 cm: 1945 J

Restvikt: 91%

 

Norma Bondstrike

Överträffat sig själva                                                        

Vi har sett kulor som på marknaden innan som är utvecklade för jakt på långa avstånd, men vi har aldrig sett en bondad kula som avlämnar en sådan stor energi på både nära och långa avstånd. Det gör den till en brutal kula på nära håll och lika väl dödlig på många hundra meters avstånd. Norma har verkligen överträffat sig själva och vi ser fram emot att se den även på den svenska marknaden. 

Fotnot: Magasin Vildmarkens chefredaktör Staffan Johansson har varit en av de som fått testa BONDSTRIKE under de senaste månaderna. Under våren kommer han dela med sig av sina erfarenheter och reflektioner från jakter med den nya kulan. Prenumerera på vår tidning helt gratis via vildmarken.se/prenumerera.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Daniel Nilsson på återbesök i poddstudion

Sportfiskeprofilen Daniel Nilsson kom förbi vår poddstudio igen. Den här gången för att diskutera sin egen Time Is Fish Podcast som snabbt fått en stor

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.