Ad

Nöjesprofil frias från smugglingsåtal

Nöjesprofil frias

Nöjesarrangören Martin Uddestrand hamnade nyligen i bryderier med tullen på Arlanda. Anledningen var de startpistoler och den startrevolver som han hade beställt från Norge för att använda på sina nöjesarrangemang. 

Umeå tingsrätt hävdar att de tre startvapen kräver tillstånd, men väljer trots det att fria nöjesarrangören: ”Martin Uddestrand har alltså rent faktiskt begått den gärning som han åtalats för. Han har emellertid gjort gällande att han trodde att startvapnen i likhet med luftpistoler inte var tillståndspliktiga. Tingsrätten finner honom inte motbevisad i detta avseende. Han kan därför inte anses ha begått gärningen uppsåtligen, varför åtalet ska ogillas.”

Till P4 Västerbotten säger Uddestrand att han inte tänkte på att det krävdes införseltillstånd eftersom han inte tänkte på att det var vapen.

– Det är ju inget vapen. Hade det varit vapen hade jag ju för fasen reagerat på att det skulle vara någon införsel, men det finns ingen pipa eller någonting. Pipan är ju solid, det finns inget hål i den.

Källa: P4 Västerbotten

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-03-15

Se även ...

Magasin Vildmarken #11

Ripjakt i fjällmiljö är en svårslagen jaktupplevelse. I det här numret tar vi med er till en plats där dalripeskratten just nu ekar över vidderna, nämligen Arjeplogsfjällen.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.