Ad

Nödvändigt med förvaltning av säl

Två gånger om har Svenska Jägareförbundet lämnat skrivelser till regeringen där de har begärt licensjakt på säl. Den senaste begäran resulterade i en utredning – gjord av Naturvårdsverket.

– Slutsatserna från myndigheten är att man kan införa en licensjakt, säger Bo Sköld som är generalsekreterare på Svenska Jägareförbundet på deras hemsida.

Klarar decimering

Regeringen har ännu inte beslutat i frågan, däremot har förbundet fått stöd av nypublicerad forskning från Stockholms Universitet där det slås fast att sälstammen tål en drastisk decimering.

– Från Svenska Jägareförbundets sida vill vi att sälen ska förvaltas på samma sätt som andra viltarter. Men idag förvaltas sälen inte alls. Stammen får växa i storlek oavsett om det finns tillräckligt med föda eller inte, fortsätter Bo Sköld.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2018-05-28

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.