Ad

Nikon vill guida mässbesökarna i optikdjungeln

Under Swedish Game Fair kommer Nikon att finnas på plats för att hjälpa besökarna att hitta rätt i optikdjungeln.
– Vi hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt att komma och testa våra produkter och ta en pratstund kring jakt och optik, säger Christian Hersborn, nordisk produktchef för Sport Optics.

Många associerar kanske främst Nikon med kameror och fotografering, men de första produkterna som tillverkades var kikare och mikroskop och det var först 1948 som de började tillverka kameror. I mitten av 80-talet började de tillverka kikarsikten och i mitten av 00-talet lanserades deras populära laseravståndsmätare. Christian berättar att Nikon är ett bra val för den som vill känna sig trygg med sin utrustning och att det är ett märke som man kan växa med.

– Många nyblivna jägare vill ha bra kvalitet till ett överkomligt pris, och det kan Nikon erbjuda. När man senare känner att man vill ta sin utrustning till nästa nivå finns många möjligheter, säger han.

Rekommenderar att testa

Nikon erbjuder 10 års garanti på alla sina handkikare och hela 30 års garanti på kikarsikten vilket skapar en stor trygghet. Christian berättar att de erbjuder hög kvalitet för pengarna i alla prisklasser där de finns representerade och han ser fram emot mässan och nya möten.

– Men det är ju lätt för oss att säga, men i slutändan är det användaren som måste hitta rätt modell till rätt pris, säger Christian Hersborn.

Och fortsätter:
– Vi rekommenderar därför alltid kunderna att ta tillfället i akt att testa och jämföra våra produkter med konkurrenternas och en mässa som Swedish Game Fair är det perfekta tillfället att göra det.

Nylanserad avståndsmätare

Under mässan kommer de att visa upp stora delar av sitt sortiment inom jaktoptik med handkikare, kikarsikten och avståndsmätare – bland annat deras nyligen lanserade avståndsmätare, MONARCH 3000 STABILIZED.

Berätta mer om den.
– Det är en kompakt, smidig avståndsmätare med ett mätomfång på 7 till 2740 meter, belyst display och Nikons optiska bildstabilisering som minskar skakningarna i sökarbilden med upp till 80 %. Detta är en teknik vi är ensamma om och som verkligen måste testas, avslutar Christian Hersborn.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2018-05-18

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.