Ad

Nekas att jaga med halvautomatiskt gevär

Två jägare i Åtvidaberg som ansökt om tillstånd för ett halvautomatiskt kulgevär av märket Benelli har nu nekats jakt. Polismyndigheten och Svenska Jägareförbund menar båda att vapentypen inte är lämpligt att använda vid jakt. Rättavdelningen hos polisen menar bland annat att vapnet inte är av civil typ och inte heller är konstruerad och tillverkad för jakt, utan snarare gjord för att användas i stridsliknande situationer. I utredningen lät Polismyndigheten Svenska Jägareförbundet och Naturvårdsverket yttra sig i frågan.

Jägareförbundet anser att vapnet primärt är konstruerat och utvecklat för militärt och polisiärt bruk, medan Naturvårdsverket menade att vapnet uppfyller de krav som ställs i verkets föreskrifter och allmänna råd om jakt – och uppmärksammade även att vapnet enligt tillverkaren är konstruerat för jakt och från början var registrerat som ett civilt vapen hos de italienska myndigheterna.

Jägarna överklagade beslutet, men den avslogs senare.

Källa: Corren.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-10-11

Se även ...

Magasin Vildmarken #2

Februari är här och vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. Månadens omslag pryds av den norska jaktprofilen Joakim Pettersen som driver en av Nordens största jaktbloggar. Under ett pass pratade vi om jaktglädje och hemligheten bakom hans popularitet.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.