Nedbantad ”nödstämma” för Jägarnas Riksförbund

2020-03-19

Nedbantad ”nödstämma” för Jägarnas Riksförbund

Coronasmittan fortsätter göra avtryck även inom jaktvärlden. Nu står det klart att Jägarnas Riksförbund ska ha en nedbantad ”nödstämma”.

Nedbantad ”nödstämma” för Jägarnas Riksförbund

Coronasmittan fortsätter göra avtryck även inom jaktvärlden. Nu står det klart att Jägarnas Riksförbund ska ha en nedbantad ”nödstämma”.

Jakt & Jägare rapporterar att förbundsstyrelsen under onsdagskvällen hade ett extrainsatt telefonmöte gällande hur de ska tackla coronakrisen samtidigt som de upprätthåller medlemsdemokratin.

Förbundsstyrelsen gör på grund av den rådande situationen ett undantag från att det normalt sett, enligt stadgarna, ska göras klart med alla årsmöten i avdelningar och distrikt senast i mars.

– Det handlar om att ge stöd till distrikten som inte kunnat genomföra sina årsstämmor enligt planerna. Det är ett tiotal distrikt som skjutit på sina stämmor, säger Solveig Larsson, förbundsordförande för JRF, till Jakt & Jägare.
Varje distrikt får själva avgöra, i förhållande till stadgarna, hur årsmötena ska genomföras, men senast den 24 maj måste förbundskansliet ha in motioner och vilka ombud som ska komma till stämman.

– Då hinner vi, säger Solveig Larsson.

Mötet flyttas från Ekerum på Öland till någon annan plats i Mälardalen närmare Stockholm. Detta för att så många som möjligt av ombuden ska kunna ta bilen istället för att åka kollektivt.

Hålls under en dag

Dessutom kommer den planerade stämman att bantas ner; både vad gäller deltagare och rent tidsmässigt. Den tidigare planerade tvådagarsförbundsstämman kommer istället genomföras under en dag, den 13 juni.

– Vi kommer endast att ta de nödvändiga besluten, det vill säga verksamhetsberättelsen, val och motioner, berättar Solveig Larsson.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
HikMicro Thunder TH35C
Produktrecension

Vildmarken testar HikMicro Thunder TH35C

Vi på Vildmarken älskar både att testa prylar och att jaga vildsvin – och ibland har vi ynnesten att få kombinera våra passioner. Vi har

Månadens tidning

I det här numret får vi följa med på utlandsäventyr i form av en klassisk monteria, en jaktform där man på förhand aldrig vet hur mycket eller vilket vilt man kommer stöta på. För Jens Kjær Knudsen var det dock ingen tvekan om vad som hade lockat honom till Spanien, nämligen drömmen om att fälla ett spanskt vildsvin. Tack för att du hjälper oss att utvärdera vår nya e-tidningsplattform! Med koden MAGVM1709 har du 100 kr rabatt på vår Magasin Vildmarken t-shirt! Koden anges i kassan och är endast giltig fram till 25/9 -21. (Klicka på omslaget för att öppna i helskärmsfönster. Vänd din mobiltelefon till horisontellt läge för att se tidningsuppslag.)         Tidigare publiceringsverkyg (ISSUU)   

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!