Ad

Nedbantad ”nödstämma” för Jägarnas Riksförbund

Coronasmittan fortsätter göra avtryck även inom jaktvärlden. Nu står det klart att Jägarnas Riksförbund ska ha en nedbantad ”nödstämma”.

Jakt & Jägare rapporterar att förbundsstyrelsen under onsdagskvällen hade ett extrainsatt telefonmöte gällande hur de ska tackla coronakrisen samtidigt som de upprätthåller medlemsdemokratin.

Förbundsstyrelsen gör på grund av den rådande situationen ett undantag från att det normalt sett, enligt stadgarna, ska göras klart med alla årsmöten i avdelningar och distrikt senast i mars.

– Det handlar om att ge stöd till distrikten som inte kunnat genomföra sina årsstämmor enligt planerna. Det är ett tiotal distrikt som skjutit på sina stämmor, säger Solveig Larsson, förbundsordförande för JRF, till Jakt & Jägare.
Varje distrikt får själva avgöra, i förhållande till stadgarna, hur årsmötena ska genomföras, men senast den 24 maj måste förbundskansliet ha in motioner och vilka ombud som ska komma till stämman.

– Då hinner vi, säger Solveig Larsson.

Mötet flyttas från Ekerum på Öland till någon annan plats i Mälardalen närmare Stockholm. Detta för att så många som möjligt av ombuden ska kunna ta bilen istället för att åka kollektivt.

Hålls under en dag

Dessutom kommer den planerade stämman att bantas ner; både vad gäller deltagare och rent tidsmässigt. Den tidigare planerade tvådagarsförbundsstämman kommer istället genomföras under en dag, den 13 juni.

– Vi kommer endast att ta de nödvändiga besluten, det vill säga verksamhetsberättelsen, val och motioner, berättar Solveig Larsson.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-03-19

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.