Ad

Naturvårdsverket vill öka tilliten

En studie som Naturvårdsverket beställt visar att inventeringen av stora rovdjur på en rad punkter förknippas med bristande tillit – för att öka tilliten så utvecklas nu inventeringssystemet och idag presenteras en ny rapport med förslag till åtgärder som ska förbättra situationen.

naturvårdsverket

Naturvårdsverket skriver i ett pressmeddelande att syftet med rapporten som presenteras idag är att öka tilliten mellan Naturvårdsverket och berörda aktörer. Som exempel på konsekvens av den bristande tilliten är bland annat att många som intervjuats uppger att de inte litar på att deras observationer används av myndigheterna som underlag för beslut.

– Den här studien är viktig för att vi bättre ska förstå hur vi kan utveckla inventeringssystemet så att alla ska kunna delta i inventeringsarbetet på ett mer jämlikt sätt. Ett sådant exempel är fortsatt utveckling av inventeringsmetoder där allmänheten kan bidra med data så som insamling av DNA eller användandet av viltkameror, säger Andreas Zetterberg som är chef för Viltanalysenheten på Naturvårdsverket.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-12-03

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.