Nästa generation av Aimpoint Acro™ är här

2021-05-24

Nästa generation av Aimpoint Acro™ är här

Malmöbaserade Aimpoint®, världsledande inom reflexsiktesteknik, har i och med lanseringen av nästa generations Acro™ rödpunktsikte ännu en gång höjt ribban. Det nya siktet innehåller en förbättrad LED-teknik i kombination med ett CR2032-batteri som ger en högre kapacitet än föregångaren, på hela 50 000 timmar.

Aimpoint Acro C-2I en digital pressträff fick vi alldeles nyss en första skymt av Aimpoints ”Acro™ Next Generation”, en uppföljare av Aimpoints mest kompakta rödpunktsikte, nu med större batterikapacitet, den senaste LED-tekniken och smarta flipplock för montering fram och bak.

Siktet är från början utvecklat för pistolskytte men Aimpoint Acro C-2 gör sig alldeles utmärkt även på jägarens bössa när högsta pålitlighet, hållbarhet, och minsta möjliga storlek är en prioritet.  Acro kommer i två versioner, P-2 och C-2, där C är den kommersiella versionen, och P är den professionella.

Stryktåligast på marknaden

Inget sikte på marknaden tål mer stryk än Aimpoint Acro, och du har ett sikte som troligtvis kommer att hålla hela livet. Siktet kommer med en 3,5 MOA-punkt, skyddande klara glaslinser fram och bak som skyddar det avancerade reflekterande linssystemet. Den nya versionen har en digital knappsats för justering av intensitet, och ger en tydligare känsla än tidigare när du justerar rödpunktens intensitet. Dessa knappar har nu bytt plats, och är istället placerade bredvid batterifacket för att skydda dem mot oavsiktliga förändringar och även tillgängliga när linsskydden är uppfällda.

Under den digitala pressträffen fick vi många exempel på så kallade ”tortyrtest” av siktet, det tål ordentligt med stryk, om och om igen. Vi ser fram emot att testa siktet under kommande drevjaktsäsong. 

Håll utkik efter vår recension!

Rekommenderat kundpris kommer att ligga på 5149 kr och når butikerna under augusti månad. Läs mer på www.aimpoint.com

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
HikMicro Thunder TH35C
Produktrecension

Vildmarken testar HikMicro Thunder TH35C

Vi på Vildmarken älskar både att testa prylar och att jaga vildsvin – och ibland har vi ynnesten att få kombinera våra passioner. Vi har

Månadens tidning

I det här numret får vi följa med på utlandsäventyr i form av en klassisk monteria, en jaktform där man på förhand aldrig vet hur mycket eller vilket vilt man kommer stöta på. För Jens Kjær Knudsen var det dock ingen tvekan om vad som hade lockat honom till Spanien, nämligen drömmen om att fälla ett spanskt vildsvin.         

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!