Nästa generation av Aimpoint Acro™ är här

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2021-05-24

Nästa generation av Aimpoint Acro™ är här

Malmöbaserade Aimpoint®, världsledande inom reflexsiktesteknik, har i och med lanseringen av nästa generations Acro™ rödpunktsikte ännu en gång höjt ribban. Det nya siktet innehåller en förbättrad LED-teknik i kombination med ett CR2032-batteri som ger en högre kapacitet än föregångaren, på hela 50 000 timmar.

Aimpoint Acro C-2I en digital pressträff fick vi alldeles nyss en första skymt av Aimpoints ”Acro™ Next Generation”, en uppföljare av Aimpoints mest kompakta rödpunktsikte, nu med större batterikapacitet, den senaste LED-tekniken och smarta flipplock för montering fram och bak.

Siktet är från början utvecklat för pistolskytte men Aimpoint Acro C-2 gör sig alldeles utmärkt även på jägarens bössa när högsta pålitlighet, hållbarhet, och minsta möjliga storlek är en prioritet.  Acro kommer i två versioner, P-2 och C-2, där C är den kommersiella versionen, och P är den professionella.

Stryktåligast på marknaden

Inget sikte på marknaden tål mer stryk än Aimpoint Acro, och du har ett sikte som troligtvis kommer att hålla hela livet. Siktet kommer med en 3,5 MOA-punkt, skyddande klara glaslinser fram och bak som skyddar det avancerade reflekterande linssystemet. Den nya versionen har en digital knappsats för justering av intensitet, och ger en tydligare känsla än tidigare när du justerar rödpunktens intensitet. Dessa knappar har nu bytt plats, och är istället placerade bredvid batterifacket för att skydda dem mot oavsiktliga förändringar och även tillgängliga när linsskydden är uppfällda.

Under den digitala pressträffen fick vi många exempel på så kallade ”tortyrtest” av siktet, det tål ordentligt med stryk, om och om igen. Vi ser fram emot att testa siktet under kommande drevjaktsäsong. 

Håll utkik efter vår recension!

Rekommenderat kundpris kommer att ligga på 5149 kr och når butikerna under augusti månad. Läs mer på www.aimpoint.com

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Manifestationer mot rådande rovdjurspolitik

Gävleborg har en av landets högsta koncentration av varg och stammen har blivit ännu större de senaste åren, trots riksdagsbeslut om det motsatta. Nu planerar

Åtelkameror

Vildmarken testar: Arlo Go 2

Arlo är numera en del av Verisure, där hemlarm och övervakning är i fokus. Under de senaste åren har de tagit hemövervakning till en ny

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.