Ad

Närgången björn skjuten

Den björnhona som tillsammans med sina två ungar gjort besök på en gård i Los i Hälsingland har nu skjutits. Björnhonan satte i system att leta efter mat bland mänskliga boningar och när flera rapporter hade kommit satte länsstyrelsen upp flera återkameror i området. Bilden visar när björnen rev sönder en dörr in till ett uthus och kort därefter agerade länsstyrelsen.

– Sammantaget ger det här en bild av att något riktigt allvarligt kan hända. Dessutom lär hon ungarna beteendet att söka mat nära människor, säger Joel Isensköld, chef för enheten vilt- och naturvård på länsstyrelsen i Gävleborg, till Jaktjournalen.

Nu hoppas de att skyddsjakten på honan och hennes ungar ska ha en positiv effekt och att människorna i området ska slippa de närgångna besökarna.

– Vi hoppas att det är slut på problemen, även för nästa år. Har vi rätt, kommer det att bli lugnare, säger Joel Isensköld på länsstyrelsen till Helahälsingland.

Källa: Jaktjournalen.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-05-31

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.