Ad

Mynningsbroms med unik design

För en tid sedan dök det upp en bild i Instagram-flödet som fångade redaktionens intresse. Det var en prototyp av en ny mynningsbroms från svenska T.S.G. Äntligen har den nått marknaden.

Mynningsbroms t.g.s

T.S.G Sweden står bakom många smarta tillbehör för jägare och sportskyttar. Skjutstöd och ljuddämparskydd för att nämna några, men går nu in på hårdvara – och de gör det verkligen med stil. Den mycket läckert utformade mynningsbromsen är tillverkad i svartanodiserad aluminium 7075 och tillverkas med gängorna M14x1, M15x1 och M18x1 och utlovar att klara kalibrar upp till 9,3.

Mynningsbroms är ett bra alternativ för dig som vill minimera vapnets rekyl utan. Att skjuta med en mynningsbroms ger ungefär samma rekylminskning som en ljuddämpare och det ger helt enkelt ett bekvämare skytte och motverkar pipresning vid skott. Fördelen med broms är att du kan skjuta betydligt fler skott jämfört med en ljuddämpare som behöver svalna mellan skottserierna, och personligen uppskattar jag bromsens nätta format som varken tillför märkbar vikt (endast 20 gram) eller längd på pipan. 

En del av vapnets rekyl kommer från de krutgaser som strömmar ut när kulan har lämnat loppet, eftersom trycket är högt strömmar de ut i hög hastighet och ger ett relativt stort tillskott till rekylen. Mynningsbromsen som monteras vid mynningen på pipan för att avleda en del av krutgaserna åt sidorna. T.S.G:s mynningsbroms är designad och tillverkad i förstahand till jägare och sportskyttar som värderar funktion lika mycket som design.

Bromsen har en längd på 60 mm och en diameter på 22 mm, den är licensfri och kräver inga ingrepp på ditt vapen sålänge pipan är gängad. Du hittar den på www.tsgsweden.se

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-03-17

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.