Mustig högrevschiligryta med friterade majschips

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-05-22

Mustig högrevschiligryta med friterade majschips

Vildmarkens Therese Tillman dukar den här gången upp med ett minst sagt fullgott alternativ till den traditionella fredagstacosen, nämligen långkokad och mustig högrevschili ackompanjerad av knaprigt friterade majschips!

Högrevschili med friterade majschips

1 250 g högrev
15 g torkad hel chipotlechili
15 g torkad hel anchochili
1 st gul lök
1 st jalapeño
3 st vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 msk kalvfond
2 kanelstänger alt. ½ tsk kanel
3 st lagerblad
1 tsk rökt paprika
2 tsk oregano
50 g hackad mörk choklad alt. 2 tsk kakao
1 krm salt och peppar

Tillbehör:

1 paket majstortilla
5 dl frityrolja
Crème Fraiche
Picklad rödlök

Gör så här:

Putsa köttet från senor och skär ner det i grytbitar. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj och skiva chilipepparn. Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fått en fin yta. Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond. Koka chilin på medelvärme i cirka 3 timmar tills det har kokat sönder helt. Smaka av med lite salt.

Majschips

Dela majsbröden i tårtbitar, eller annan valfri form. Hetta upp oljan i gryta till 180 grader. Tänk på att lägga lagom många majsbröd i grytan. Fritera tills de har fått lagom med färg på båda sidorna. Observera, det går fort! Låt rinna av på hushållspapper. Salta och låt torka en stund innan du serverar.

Picklad rödlök

4 st rödlökar, skivade
1 dl ättika
2 dl socker
3–4 dl vatten

Skala och skiva rödlökarna. Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa så sockret löser upp sig, alternativt koka upp i en gryta tills sockret löst upp sig, låt kallna. Tillsätt rödlök och häll upp i en glasburk med lock och sätt i kylen. Smaklig måltid!

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.