Mustig högrevschiligryta med friterade majschips

2022-05-22

Mustig högrevschiligryta med friterade majschips

Vildmarkens Therese Tillman dukar den här gången upp med ett minst sagt fullgott alternativ till den traditionella fredagstacosen, nämligen långkokad och mustig högrevschili ackompanjerad av knaprigt friterade majschips!

Högrevschili med friterade majschips

1 250 g högrev
15 g torkad hel chipotlechili
15 g torkad hel anchochili
1 st gul lök
1 st jalapeño
3 st vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 msk kalvfond
2 kanelstänger alt. ½ tsk kanel
3 st lagerblad
1 tsk rökt paprika
2 tsk oregano
50 g hackad mörk choklad alt. 2 tsk kakao
1 krm salt och peppar

Tillbehör:

1 paket majstortilla
5 dl frityrolja
Crème Fraiche
Picklad rödlök

Gör så här:

Putsa köttet från senor och skär ner det i grytbitar. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj och skiva chilipepparn. Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fått en fin yta. Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond. Koka chilin på medelvärme i cirka 3 timmar tills det har kokat sönder helt. Smaka av med lite salt.

Majschips

Dela majsbröden i tårtbitar, eller annan valfri form. Hetta upp oljan i gryta till 180 grader. Tänk på att lägga lagom många majsbröd i grytan. Fritera tills de har fått lagom med färg på båda sidorna. Observera, det går fort! Låt rinna av på hushållspapper. Salta och låt torka en stund innan du serverar.

Picklad rödlök

4 st rödlökar, skivade
1 dl ättika
2 dl socker
3–4 dl vatten

Skala och skiva rödlökarna. Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa så sockret löser upp sig, alternativt koka upp i en gryta tills sockret löst upp sig, låt kallna. Tillsätt rödlök och häll upp i en glasburk med lock och sätt i kylen. Smaklig måltid!

 

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!