Vildmarkens Therese Tillman dukar den här gången upp med ett minst sagt fullgott alternativ till den traditionella fredagstacosen, nämligen långkokad och mustig högrevschili ackompanjerad av knaprigt friterade majschips!
Högrevschili med friterade majschips
1 250 g högrev
15 g torkad hel chipotlechili
15 g torkad hel anchochili
1 st gul lök
1 st jalapeño
3 st vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 msk kalvfond
2 kanelstänger alt. ½ tsk kanel
3 st lagerblad
1 tsk rökt paprika
2 tsk oregano
50 g hackad mörk choklad alt. 2 tsk kakao
1 krm salt och peppar
Putsa köttet från senor och skär ner det i grytbitar. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj och skiva chilipepparn. Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fått en fin yta. Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond. Koka chilin på medelvärme i cirka 3 timmar tills det har kokat sönder helt. Smaka av med lite salt.
Majschips
Dela majsbröden i tårtbitar, eller annan valfri form. Hetta upp oljan i gryta till 180 grader. Tänk på att lägga lagom många majsbröd i grytan. Fritera tills de har fått lagom med färg på båda sidorna. Observera, det går fort! Låt rinna av på hushållspapper. Salta och låt torka en stund innan du serverar.
Picklad rödlök
4 st rödlökar, skivade
1 dl ättika
2 dl socker
3–4 dl vatten
Skala och skiva rödlökarna. Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa så sockret löser upp sig, alternativt koka upp i en gryta tills sockret löst upp sig, låt kallna. Tillsätt rödlök och häll upp i en glasburk med lock och sätt i kylen. Smaklig måltid!
Coeli investerar och blir majoritetsägare i Sordin AB, vid sidan av bolagets tidigare huvudägare, DeVenture. Detta för att stötta Sordin på deras snabba internationella tillväxtresa
Under gårdagen gav Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, en glädjande uppdatering gällande läget i Fagerstatrakten. I en nyhet på hemsidan skriver SVA att det, trots stora
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.