Motion om ökat samarbete mellan folk med god vapenvana

Riksdagsmannen Sten Bergheden (M) föreslår i en motion ett ökat samarbete mellan jägare, sportskyttar och militären. Tillsammans skulle de stärka Sveriges motståndskraft och försvarsförmåga framledes.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-11-25

Motion om ökat samarbete mellan folk med god vapenvana

Riksdagsmannen Sten Bergheden (M) föreslår i en motion ett ökat samarbete mellan jägare, sportskyttar och militären. Tillsammans skulle de stärka Sveriges motståndskraft och försvarsförmåga framöver.

Jakt & Jägare snappade upp nyheten där Sten Bergheden i sin motion nämner Tjeckien som exempel på ett land där man ser det som en stor fördel, rent säkerhetsmässigt, att få in fler personer med god vapenvana som resurser inom försvaret. Inte minst tror han att det skulle kunna sätta landet i högre beredskap i skarpt läge.

Bland annat skriver han:

”Med tanke på vår oroliga omvärld och att vi har resurser som både har hög lokalkännedom och kan hantera vapen så behöver Sverige se över hur ett närmare samarbete mellan landets jägare, sportskyttar och försvaret skulle kunna se ut.”

Sten Bergheden. Foto: Pressbild

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Fiske

Åter dags för Sportfiskemässan

En pandemi kom i vägen, men efter fyra års väntan så är det snart dags för den 17:e upplagan av Sportfiskemässan, den här gången med

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!