Ad

Garmin sponsrar europeiska Monocular Video Awards

Lystring alla jägare som filmar sin jakt – nu är det tiden kommen för Monocular Video Awards 2017! Om du har gjort en jaktfilm under det gångna året – eller för all del bra har ett fantastiskt klipp från en jaktresa – nu finns det chans att vinna fantastiska jaktpriser från Garmin, Blaser och Sitka.

Foto: Jo Stenersen

Nybörjare med kamera eller jaktgevär spelar ingen roll – detta är en lovsång till jaktens alla mångfacetterade och underbara sidor- och därför finns hela fem kategorier för både amatörer och professionella deltagare i tävlingen Monoklar Video Awards:

– Att dokumentera sin jaktupplevelse är en viktig del av jakten. Vi ser att intresset för att spela in och dela med sig av sina upplevelser ökar. Men det har inte bara ett underhållningsvärde att spela in sin jakt, det har även en säkerhets- och fortbildningseffekt. Genom att spela in det du gör och vara transparant med ditt material visar du hur du agerade och när du sköt samt under vilka förhållanden. Genom att ta råd och tips från mer erfarna skyttar kan jägaren växa och utvecklas, säger Marcus Bjärneroth, nordisk marknadsdirektör för Garmin, själv jägare och med i den europeiska juryn för denna tävling.

Alla finalister har chaansen att delta i Monoklar Video Awards Ceremoni, vilket också medför möjligheten att träffa andra passionerade jägare. Det är alltså ett gyllene tillfälle att visa världen vad jakt betyder för just dig, oavsett var och vad du brukar jaga.

Följande tävlingskategorier är med:

• Årets bästa jaktklipp
• Årets bästa jaktfilm
• Årets professionella jaktfilm
• Årets Gunlög-film
• Community Honor Award

De nominerade filmerna kommer att bli föremål för en publik omröstning och vinnarna tillkännages vid Monoklar Video Awards i Köpenhamn, Danmark den 14 december 2017.

Tack vare ett partnerskap mellan varumärken som Garmin, Blazer och Sitka har Monocular Video Awards 2017 potential att bli världens största filmgala med jakttema , och detta med en kapacitet att nå ut till över 10 miljoner jägare över hela världen.

Monocular Video Awards 2017 är både en hyllning till hela den globala jakt-kommuniteten och till filmens förmåga att inspirera oss att bli bättre och mer ansvarstagande jägare samt trygga återväxten av en god jaktkultur i framtiden.

Tävlingens jury:

Nordisk marknadsdirektör, Garmin; Marcus Bjärneroth
BASC ordförande; Peter Gleser
Jägare och naturvårdare, Ruffled Grouse Society; Meadow Kouffeld
Professionell jaktfotograf; Aske Rif Torbensen
Hunter and the Monocular Ambassador; Jessica Knecht
Creative Director, Blaser; Gunther Stoschek
Presenter Field Sport Channel; Charlie Jacoby
Medgrundare, GearTester; Jan Hüffmeier
VD, the Monocular; Jacob Boll

Priser:

Meddelas den 13 september.

Viktiga hållpunkter:

13 september – 31 oktober; Tävlingsstart – filmade bidrag kan skickas in
1 november – 7 november: Juryns nomineringar offentliggörs
13 november – 10 december: Jaktkommuniteten i världen röstar

Om The Monocular

Monocular är ett global jaktkommunitet som når 2 miljoner jägare
månatligen och en distributionsbyrå för jakt och utomhus
varumärken globalt.

Monocular grundades av Jacob Boll år 2016, och har som mål att
bli världens största jaktkommunitet.

Drivkraften är att förmedla ett äkta och engagerat
innehåll till en dedikerad grupp människor.

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-10-08

Se även ...

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.