Ad

Mojoboats drivs av passion

Som en kontrast till det hektiska turnélivet med Millencolin tog Erik Ohlsson upp intresset för fisket igen. Nu är han delägare i Mojoboats – ett företag som genomsyras av passion.

Mojoboats

– Vår största styrka är att vi själva är genuint båtintresserade och välkända sportfiskare vilket ger ett stort förtroende hos våra kunder, säger Erik Ohlsson när Magasin Vildmarken kommer på besök.

I Pålsboda, strax utanför Örebro, har Mojoboats sin butik, sitt lager och sin serviceverkstad – en plats som demografiskt nästan tangerar mittpunkten i Sverige. Här jobbar Erik med marknadsföring och det grafiska till exempelvis trycksaker och till hemsidan. Fisket har nämligen alltid legat honom varmt om hjärtat, men man kan ändå säga att det var en slump att han hamnade just här. Erik är även gitarrist i det populära bandet Millencolin och fisket sågs tidigare först och främst som en källa till avkoppling.

– Jag har fiskat sedan jag var liten grabb med farfar och min far i Hjälmaren i en klassisk Hjälmarsnipa, men när min musik och skateboardkarriär tog över fanns det inte tid för fiske. Runt millennieskiftet plockade jag och vår trummis upp fisket igen.

Han berättar att de gemensamt köpte en begagnad Trackerbåt från tidigt 1990-tal. Ett köp som gav mersmak.
– Vi hade den i över tio år, men sedan beslöt jag mig för att köpa en egen trailerbåt så jag kunde fiska var och när jag ville. Att det skulle bli en Tracker var självklart så jag kontaktade Svenska Robert Bertrand i USA som drev nystartade Mojoboats och köpte en Tracker SuperGuide av honom. Vi lärde känna varandra och de behövde någon som skötte marknadsföring och det grafiska så jag blev delägare, berättar han.

Från början letade Erik främst efter funktion och teknik i båtar för att optimera fisket, men på senare har ett genuint motorintresse växt fram. Och han njuter av upplevelsen ute till sjöss – även de dagar då det kanske nappar dåligt.

– Efter flera Trackers och Mako, rattar jag nu en Nitro Z18 med Evinrude G2 150hk HO. Det är det som är det fina, att även om fisket kanske för dagen är dåligt är det ändå makalöst kul att blåsa fram i 55 knop! säger Erik entusiastiskt.

Mojoboats

Stor yrkeskunskap

Mojoboats har blivit utsedda till Top International Dealer i fem år i rad av Tracker Boats – USA:s största sportfiskebåtmärke– och är Trackers största dealer utanför Nordamerika. Tracker Boats är världens största sportfiskebåttillverkare och de äger åtta andra märken som Erik och de andra säljer exklusivt här. Han tycker själv att deras största styrka ligger i deras passion och yrkeskunskap.

– Vi säljer de båtar vi själva vill åka i och fiska ifrån och kan erbjuda all tänkbar utrustning våra kunder efterfrågar, säger Erik.

Och fortsätter:
Teamet består av några av Sveriges absolut främsta sportfiskare. Till exempel Tobias Fränstam, Nicklaus Bauer, Mathias Holgersson och Albin Sharghi som även är en av de heltidsanställda. Vår VD Chrisse har hållit på med båtar och racing i hela sitt liv och det är få som har mer kunskap när det kommer till det tekniska gällande båtar och båtkörning. I och med bredden på vårt sortiment finns garanterat drömbåten, både för fiskare och jägare, hos oss, berättar Erik.

Mojoboats

Ser fram emot att möta jägarna

Erik uppskattar att Mojoboats kan erbjuda närmare 300 modeller med allt från lätt takräcksbåtar till Mako´s offshore-värsting på dryga tolv meter och närmare 1700 hästkrafter. Erik ser även fram emot att visa upp Trackers Grizzlymodeller för besökarna på Swedish Game Fair.

– De är helsvetsade så kallade Jon Boats i stryktålig militärgrön eller kamouflagefärg. Det finns flera modeller från enkel rorkult upp till 6,5 meter med 150 hk. De kan beställas med jaktanpassade tillbehör så som hundtrappa, vapenboxar, strålkastare och förhöjd jaktplattform i fören.

Vad kommer ni mer att bjuda på under Swedish Game Fair?
– Vid bryggan kommer vi ha två båtar, bland annat Nitro Z20 som är en av våra flaggskeppsmodeller utrustad med en Evinrude G2 250hk och all annan tänkbar utrustning. Den toppar över 65 knop och det är en båt som vi inte visat på någon mässa än. Vi tar även med en aluminiumbåt från Tracker eller Ranger. Det kommer finnas möjlighet att åka med på en tur i båda båtarna.

– På land tänkte vi visa upp just Tracker Grizzly och massor av tillbehör för fiske och jakt, avslutar Erik Ohlsson.

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-05-15

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.