Ad

Möjlighet att läsa Jägarskolan på skoltid

Ett unikt samarbete mellan Jägareförbundet Mitt Norrland och skogsnäringen i Jämtland och Västernorrland ger högstadie- eller gymnasieelever möjlighet att läsa Jägarskolan på skoltid.

Samarbetet är en framgångsmodell som under 15 års tid har resulterat i att man bidragit med litteratur och fortbildning värt drygt två miljoner kronor. Under de senaste tre åren har 35 skolor tagit del av bidragen som gjort att både lärare och ledare har kunnat fortbilda sig.

– Vi är mycket glada över att vi återigen fått till ett samarbete så att vi kan erbjuda skolorna detta, säger Gun Fahlander, som är ordförande för Jägareförbundet Mitt Norrland, i ett pressmeddelande.

Och fortsätter:

– Det här är ju ett unikt samarbete då det inte genomförs någon annanstans i Sverige.

Syftet är att skolorna ska kunna erbjuda litteratur till både blivande jägare och allmänt naturintresserade elever. Och om man har jägarexamen som ämne på skolan så kan man nå flera mål i Skolverkets ”Kursplaner och betygskriterier”.

– I Mellannorrland har många naturen in på knuten. Att många skolor ger möjlighet till ökad förståelse för natur och jakt är viktigt för hela samhället – hur kan vi både bruka och bevara, säger Joachim Söderberg som är jakt och fiskekonsulent på SCA.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-08-19

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.