Mitsubishi presenterar XRT – en konceptbil baserad på L200

Under Bangkok International Motor Show 2023 presenterades nya Mitsubishi XRT, en konceptbil baserad på nästa generation av pickupen Triton.
Under Bangkok International Motor Show 2023 presenterades nya Mitsubishi XRT, en konceptbil baserad på nästa generation av pickupen Triton.
2023-03-23

Mitsubishi presenterar XRT – en konceptbil baserad på L200

Under Bangkok International Motor Show 2023 presenterades nya Mitsubishi XRT, en konceptbil baserad på nästa generation av pickupen Triton. Mitsubishi Triton, eller L200 som den kallas i Sverige, har sedan lanseringen i slutet av 70-talet varit en av Mitsubishis bästsäljande modeller från fabriken i Thailand.

Pickupen exporterades till runt 150 länder över hela världen och nu, nio år efter den senaste modellen lanserades, är det snart dags för den sjätte generationen att presenteras för världen.

Mitsubishi XRT är en konceptbil av den nya och kommande Mitsubishi Triton, samt en förhandsvisning som ger en känsla för hur modellen kommer att se ut. I ett pressmeddelande beskrivs designen som att den ”andas kraft och terräng” – och det är svårt att säga emot. Mitsubishi XRT är bland annat försedd med en kraftfull motorhuv vars linjer stilrent flödar ner längs med sidorna. Det kraftfulla utseendet framhävs ytterligare genom rejäla terränghjul och robusta stötfångare, både fram och bak. Karossen är designad med ett kamouflage som har inspirerats av lavastenar.

Medverkar i terrängrally

Den kommande nya Mitsubishi Triton kommer att presenteras i sin helhet senare. Mitsubishi planerar bland annat att medverka på rallyt Asia Cross Country Rally 2023 med en prototyp av den kommande pickupen. Terrängrallyt kommer att ta vid i Thailand och Laos, och täcker över 2 000 kilometer.

Klicka här för att läsa mer om Mitsubishi XRT

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under