Misstänkt fall av salmonella i safaripark

På Eriksberg, en safaripark utanför Åryd i Karlshamn, har det avlivats ett vildsvin. Detta efter ett misstänkt fall av salmonella.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-08-08

Misstänkt fall av salmonella i safaripark

Arkivbild: Envato Elements

På Eriksberg, en safaripark utanför Åryd i Karlshamn, har det avlivats ett vildsvin. Detta efter ett misstänkt fall av salmonella.

SVT Nyheter Blekinge rapporterar om händelsen där ett sjukt vildsvin avlivades och där SVA:s undersökning senare visade att det sannolikt handlar om salmonella choleraesuis.

Safariparkens VD, Per-Arne Olsson säger att det ännu inte är helt fastslaget att vildsvinet var smittat av salmonella, men att det är mycket som tyder på att så är fallet.

– Det är en lång process med biologiska prover, så det är inte till 100 procent konstaterat. Men Statens veterinärmedicinska anstalt är ganska övertygade om att det är salmonella choleraesuis, säger han till SVT.

Artspecifik

Per-Arne säger att det inte är helt oväntat att smittan kom till safariparken till slut.

– Det som finns i naturen utanför speglas hos oss, säger han och tillägger att sjukdomen är artspecifik för vildsvin och grisar.

– Riskerna att den går på andra arter är minimal.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.