Mike Robinson vill ta viltmatlagningen till nästa nivå

2022-05-05

Mike Robinson vill ta viltmatlagningen till nästa nivå

Mike Robinson är en av Storbritanniens främsta viltkockar och en tv-personlighet som bland annat har en framträdande roll i flertalet av US Outdoor Channels produktioner. Nu packar han resväskorna för att möta den svenska publiken.

– Jag ser verkligen fram emot Swedish Game Fair, att få uppleva matkulturen och träffa svenska jägare och andra som gillar att ta hand om det som naturen har att erbjuda, säger han.

Det är svårt att göra en rättvis sammanfattning av Mike Robinsons gärning och uppdrag. Han driver fyra viltrestauranger, hjorthägnet Deer Box – och gör årligen fyra tv-serier för US Outdoor Channel. Om man ändå ska göra en försök så landar det kanske trots allt i att han brinner för att lära ut hur man kan höja sin viltmatlagning till nästa nivå, något som han bland annat predikar i den populära serien Farming The Wild som nu är inne på sin sjätte säsong.

– I huvudsak är den till för att underhålla och utbilda tittarna om hur vi hanterar vilda djur och förbereder och tillagar viltköttet efter bästa förmåga.

Mike berättar att responsen har varit god och att han kontinuerligt får kvitton på att tittarnas matlagningskunskaper blir bättre och bättre.

– De älskar programmet, särskilt berednings- och matlagningsdelarna. Vi får dagligen e-postmeddelanden och många tittare besöker England och mina restauranger som ett resultat av detta.

Ser fram emot Sverigebesök

Nu ser Mike fram emot att besöka Sverige och mässbesökarna – och att lära sig mer om svensk jakt och viltförvaltning.

– Jag kan inte så mycket om just det, men vet att det är väldigt välorganiserat i Sverige! säger Mike Robinson som kommer ha mycket att göra även under mässdagarna.

– Under mässan kommer jag bland annat visa och prata om hur man slaktar, flår rådjur, och grundläggande matlagning.

Klicka på filmen för att se en promo för Farming The Wild.

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter