Mike Robinson vill ta viltmatlagningen till nästa nivå

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-05-05

Mike Robinson vill ta viltmatlagningen till nästa nivå

Mike Robinson är en av Storbritanniens främsta viltkockar och en tv-personlighet som bland annat har en framträdande roll i flertalet av US Outdoor Channels produktioner. Nu packar han resväskorna för att möta den svenska publiken.

– Jag ser verkligen fram emot Swedish Game Fair, att få uppleva matkulturen och träffa svenska jägare och andra som gillar att ta hand om det som naturen har att erbjuda, säger han.

Det är svårt att göra en rättvis sammanfattning av Mike Robinsons gärning och uppdrag. Han driver fyra viltrestauranger, hjorthägnet Deer Box – och gör årligen fyra tv-serier för US Outdoor Channel. Om man ändå ska göra en försök så landar det kanske trots allt i att han brinner för att lära ut hur man kan höja sin viltmatlagning till nästa nivå, något som han bland annat predikar i den populära serien Farming The Wild som nu är inne på sin sjätte säsong.

– I huvudsak är den till för att underhålla och utbilda tittarna om hur vi hanterar vilda djur och förbereder och tillagar viltköttet efter bästa förmåga.

Mike berättar att responsen har varit god och att han kontinuerligt får kvitton på att tittarnas matlagningskunskaper blir bättre och bättre.

– De älskar programmet, särskilt berednings- och matlagningsdelarna. Vi får dagligen e-postmeddelanden och många tittare besöker England och mina restauranger som ett resultat av detta.

Ser fram emot Sverigebesök

Nu ser Mike fram emot att besöka Sverige och mässbesökarna – och att lära sig mer om svensk jakt och viltförvaltning.

– Jag kan inte så mycket om just det, men vet att det är väldigt välorganiserat i Sverige! säger Mike Robinson som kommer ha mycket att göra även under mässdagarna.

– Under mässan kommer jag bland annat visa och prata om hur man slaktar, flår rådjur, och grundläggande matlagning.

Klicka på filmen för att se en promo för Farming The Wild.

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Man hittad död i jakttorn

Runt 9-snåret i morse larmades polisen om att en man hade hittats död i ett jakttorn i Jönköpings län. Polisen är på plats, men i

Nyheter

Manifestationer mot rådande rovdjurspolitik

Gävleborg har en av landets högsta koncentration av varg och stammen har blivit ännu större de senaste åren, trots riksdagsbeslut om det motsatta. Nu planerar

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.