Mette Karin Petersen: Tartar på hjorthjärta

2021-03-19

Mette Karin Petersen: Tartar på hjorthjärta

Mitt favoritsätt att äta hjorthjärta är som tartar. Köttet är så mört att jag tycker det är svårt att tillaga, men genom att servera den rå så får jag full smak. Njut av tartaren med en dijonnaise och hemmagjorda pommes frites. Och kom ihåg, det är alltid viktigt med god hygien när man lagar mat, inte minst när man serverar rått kött.

Tartar på hjorthjärta

Tartar:

• Hjorthjärta, grovt hackat
• 1 äggula
• 1 liten schalottenlök
• 1 msk kapris
• 1 msk cornichoner (små inlagda gurkor)
• 1 msk olivolja
• Färsk persilja
• Färsk dragon
• Salt och peppar

Dijonnaise:

• 1 msk majonnäs
• 1 msk dijonsenap
• Salt och peppar

Trimma och rengör köttet. Ta bort all vävnad, senor samt fettet runt hjärtkanterna och även inuti de separata hjärtkamrarna. Hacka köttet grovt och lägg åt sidan.

Hacka och blanda alla återstående ingredienser. Blanda sedan kött och äggula med de andra ingredienserna.

Blanda majonnäs och dijonsenap till dijonnaisen, tillsätt lite salt och peppar. Servera tartaren med färskt bröd och dijonnaisen på sidan.

Lycka till med receptet och Bon appétit!

 

Vintips: Lirac Les Chenaies (Frankrike)

Art nr: 221401

För den som vill ha ett gott rött vin till sin tartar passar franska Lirac Les Chenaies. Vinet är fylligt med fruktiga och kryddiga smaker. Tonerna av björnbär, plommo, moreller, sötlakrits, kryddor och örter samt en fin mineralton ger en lång eftersmak som passar mycket bra till tartar.

 

 

 

 

 

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Trikinsvin har konstaterats i Halland

Ett trikinsmittat vildsvin har fällts nära Vessigebro i Falkenbergs kommun, det rapporterar Hallands Nyheter. Jaktjournalen snappade upp nyheten som Hallands Nyheter rapporterade om först i

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!