Mette Karin Petersen tar mer än gärna hand som viltköttet och lever efter devisen från skog till bord. Den här gången tillagar hon en klassiker – och i vanlig ordning har hon förgyllt anrättningen genom en vilttouch.
Ingredienser till fyllning:
300 dovhjortsfärs (eller annan viltfärs)
500 g cannelloni
1 gul lök, finhackad
1 stor vitlök, krossad
1 näve färsk basilika
1 burk hackade tomater
Salt och peppar
Parmesan, till topping
Ingredienser till béchamelsåsen:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
50 g Primadonna, eller annan ost som du gillar
Salt, peppar, muskotnöt
Så här gör du:
- Sätt ugnen på på 200 grader.
- Fyllning: Hacka lök, krossa vitlök och steg i lite olja i en gryta. Bryn köttet och tillsätt de hackade tomaterna. Smaksätt med färsk basilika, salt och peppar.
- Béchamelsås: Smält smör på låg värme, tillsätt mjöl (lite i taget) under omrörning så att du undviker klumpar. Tillsätt salt, peppar muskotnöt samt ost.
- Cannelloni: Fyll cannellonirör med kött. Om du använder färska pastaplattor måste du fylla pastaplattan och rulla ihop dem efteråt. I en ugnssäker form, häll lite béchamelsås på botten, lägg upp cannellonin på rad och avsluta sedan rätten med béchamelsås ovanpå och eventuellt rester av köttfyllning. Toppa med riven parmesan eller annan god ost. Addera salt, peppar och lite olivolja.
- Grädda i ugnen i 200 grader i ca. 40 min.
Kan avnjutas med en fräsch tomatsallad. Smaklig måltid!
/Mette

