Mette Karin Petersen: Ankbröst med Asieninspirerad mango- och granatäpplesallad

Gillar du purfärska vårrullar? I så fall kommer du förmodligen älska Mette Karin Petersens fräscha sallad som för många säkerligen för tankarna till ljuvliga semestrar i Asien! Perfekt som en lätt sommarlunch! Serveras med jordnötssås.
Gillar du purfärska vårrullar? I så fall kommer du förmodligen älska Mette Karin Petersens fräscha sallad som för många säkerligen för tankarna till ljuvliga semestrar i Asien! Perfekt som en lätt sommarlunch! Serveras med jordnötssås.
2024-06-24

Mette Karin Petersen: Ankbröst med Asieninspirerad mango- och granatäpplesallad

Gillar du purfärska vårrullar? I så fall kommer du förmodligen älska Mette Karin Petersens fräscha sallad som för många säkerligen för tankarna till ljuvliga semestrar i Asien! Perfekt som en lätt sommarlunch! Serveras med jordnötssås.

Ingredienser:

  • Ankbröst
  • Sallad
  • Mango
  • Gurka
  • Granatäpple
  • Avokado
  • Jordnötter

Jordnötssås:

  • 1 dl jordnötssmör
  • 2-3 msk soja
  • 1 msk citronsaft
  • 2-3 msk vatten

Gör så här:

Stek ankbröstet på hög värme i ungefär en minut, tills den blivit krispigt brunt. Låt den därefter går i ugnen på 220 grader i 8 minuter. Låt därefter köttet vila i 5-8 minuter. Köttet ska vara ljusrosa på insidan, men krispig på utsidan.

Hacka ner alla ingredienser till salladen. Blanda alla ingredienser till jordnötssåsen. Vispa ihop det och häll över salladen.

Lycka till med receptet – och nästa jakt!

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Viltrecept

Lucas Eriksson lagar: Viltsushi med sting

Lucas Eriksson bjuder den här gången på sushi utöver det vanliga. När han skulle ta sig an den japanska klassikern så valde han nämligen att