Ad

Mer omfattande björnjakt i Gävleborg

Det blir en rejäl ökning av björnjakten i Gävleborg i höst. Hela 50 stycken får fällas och det ska jämföras med de 30 som fick fällas i fjol.

Bakgrunden är att den senaste björninventeringen visade på att stammen i Gävleborg är betydligt högre än det beslutade målet på 360 individer. På grund av det så ska nu stammen minskas och enligt länsstyrelsens bedömning kommer den göra så i och med den nya tilldelningen.

Länet kommer delas in i två jaktområden, en i de västra delarna där 40 björnar får fällas och en i öster där tio stycken får skjutas under höstens licensjakt.

Källa: svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-06-29

Se även ...

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Magasin Vildmarken #9

September är här och högtidsstunderna avlöser varandra för oss som gillar jakt. Nyligen började fågeljakten, under månaden blir hjortjakten lovlig och älgjakten smyger igång i norr. Även gåsjakten är i full gång och vi har träffat Charlie Sandin, en man som ofta omnämns som en av Sveriges bästa gåslockare och som tillverkar lockpipor som säljs världen över.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.