Mattias Westerlund

Mattias Westerlund om Webdog 2.0

2018-04-15

Mattias Westerlund om Webdog 2.0

Mattias Westerlund är en välrespekterad dressör och instruktör som har hela världen som arbetsplats. Resan började redan som 18-åring då han kom in på Statens hundskola i Sollefteå.

Mattias Westerlund om Webdog 2.0

Mattias Westerlund är en välrespekterad dressör och instruktör som har hela världen som arbetsplats. Resan började redan som 18-åring då han kom in på Statens hundskola i Sollefteå.

Mattias Westerlund

– Man kan aldrig få så mycket hundkunskap som jag fick under den tiden, säger han när Vildmarken ringer upp honom.

Under tiden i Sollefteå fick han jobba med många typer av hundar. Han tränade både polisens och försvarets hundar, ledarhundar till synskadade likaså. Han jobbade med minhundar i Afrika och specialsökhundar som sökte efter gas och kvicksilver. 2002 gick Mattias över till den privata sektorn. Han har sedan dess utvecklat en steg för steg-träning för hundar som har tagit honom runt om i världen. Bara i år har han besökt bland annat USA, Spanien och IWA-mässan i Tyskland och genom åren har det även blivit möten med inuiterna, halvvägs till Nordpolen, likväl som minröjningsprojekt i Afrika. Anledningen till hans popularitet är att många människor har nått framgångar med hans träningskoncept, som bland annat förbereder hunden på rätt sätt inför jakten.

Viktigt med lydnad

Mattias berättar att han lärt sig otroligt mycket under sina resor; både vad gäller hundar och människor, deras relation och om lydnad. Som exempel nämner han att jakthunden till största delen av tiden är en ren sällskapshund och att det därför finns saker som man bör tänka på.

– Vi ger hundarna mat och vatten 365 dagar om året. Även om du låtsas att det är en ren jakthund så är det vardagen som kommer vara helt avgörande. Det är där vi slarvar, säger Mattas och fortsätter:

– Lär sig hunden att den kan kliva upp på saker i vardagsrummet så kommer det inte bli bra. Oavsett om jag har en hund som ska skälla på vildsvin, eller om jag ska ha en stående fågelhund eller en grythund – har jag hundens lydnad så kan jag styra under jakten på ett helt annat sätt.


WebDog ger unika möjligheter

Mattias må ha många resdagar, men med hans WebDog spelar det dock ingen roll vart man befinner sig eftersom det ett digitalt och mobilt stöd för vardag och jakt. Genom filmerna är man redo att träna med sin hund överallt och när som helst. Redan nu kan titta på filmer (se länkar nedan) där man bland annat får följa en stående fågelhund under träning och vidare under jakten. Nästa vecka släpps uppföljaren, WebDog 2.0, och Mattias avslöjar att man kommer få ta del av unika filmer.

– Man får följa hunden från första godbiten, till dess första jaktprov och vidare ut på den första jakten, säger Mattias entusiastiskt.

Och fortsätter:

– Dessutom får man följa äldre hundar som kanske har lärt sig fel och hur många steg det tar för att fixa till det. Filmerna kan man streama så det spelar ingen roll om man är exempelvis i Norge eller i USA.
Möt Mattias under Swedish Game Fair

Vad gäller jakt så ligger ripjakten hemmavid honom varmt om hjärtat, men även här har han hela världen som arbetsfält.

– Jag har gjort en grej av att jag ska jaga allt som går att jaga med hundar i världen, säger Mattias som den 25-27 maj kommer finnas på plats på Swedish Game Fair – mässan som innehåller ett fullspäckat program för alla som gillar jakt, fiske eller just hundar.

– Då ska vi visa drivande hundar, ställande hundar och fågelhund. Och vi ska visa hur man steg för steg kan förbereda de här hundarna för jakten, säger Mattias. Han avslöjar även att besökarna kommer att bli inblandade – en slags clinic i det lilla.

– Jag kommer välja ut olika människor från publiken och så ska de få känna att de klarar av det, berättar Mattias som ser fram emot att träffa alla hundägare.

Fotnot: Tisdag den 10 april släpps de nya WebDog filmerna, även kallad WebDog 2.0. Då lanseras även den nya hemsidan för Hundskolan Vision samt ett nytt Instagramkonto. Följ Mattias och hans träningsmetoder på www.hundskolanvision.se och på www.webdog.nu.

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Fiske

Matilda Leijon: Murraytorsk i Australien

I början av 2020 dominerades nyhetsflödet av inslag från ett brandhärjat Australien; bilder på djur som flydde för sina liv och familjer som fick evakuera

Nyheter

Undvik misstagen i de svenska sommarfjällen

Besökarna vallfärdar till de svenska sommarfjällen, särskilt sedan pandemin blev verklighet. Dock är många av sämre förberedda för sin vistelse än tidigare. En enkätundersökning genomförd

Nyheter

Afrikansk svinpest i tyska tamgrisbesättningar

I fredags rapporterade tyska myndigheter att afrikansk svinpest har bekräftats i två tamgrisbesättningar i Tyskland. SVA:s statsepizootolog Karl Ståhl skriver att det rör sig om

Månadens tidning

Världens bästa svartbjörnsjakt finner man på Vancouver Island. I det här numret kan ni läsa om den unika jakten längs öns kuststräckor.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.