Ad

Matad björn kan ställa till problem

Den björn som uppehållit sig i närheten av Örträsk i Lycksele kommun misstänks ha blivit matad av flera personer i området, något som kan ställa till problem i förlängningen.

– Då lär den sig att där det finns människor finns det mat, säger Michael Schneider på länsstyrelsen till SVT Nyheter Västerbotten.

Sedan mitten av maj tros björnen har hållit sig längs väg 353 i höjd med Skarda, alldeles i närheten av Örträsk. Den uppskattas väga omkring 50 kilo och har mest rört sig i dikeskanten där den mestadels verkar ha ätit gräs. Misstankar finns dock att människor har matat ”Skardabjörnen”, något som Michael Scheider starkt avråder ifrån.

– Man ska absolut inte mata den här björnen för då lär den sig att där det finns människor finns det mat, säger han till SVT.

Och fortsätter:

– Då är risken att den vänjer sig vid människor.

En insats ska nu inledas tillsammans med polisen för att föra tillbaka björnen till skogen igen.

Källa: SVT Nyheter Västerbotten

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-06-05

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.