Manifestationer mot rådande rovdjurspolitik

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-08-16

Manifestationer mot rådande rovdjurspolitik

Gävleborg har en av landets högsta koncentration av varg och stammen har blivit ännu större de senaste åren, trots riksdagsbeslut om det motsatta. Nu planerar Jägareförbundet Gävleborg för två manifestationer för att belysa problemet.

Svensk Jakt rapporterar om nyheten. De skriver bland annat om att löshundsjakten inte längre går att bedriva i länet på grund av den stora stammen.

– Det kan handla om att vargar angripit tamboskap och hundar, eller att ett växande antal vargar orsakat olägenheter för boende i varglänen. Vi hoppas att alla medarrangerande organisationers medlemmar kommer, samt alla andra berörda för att tillsammans med oss visa på missnöjet med rådande efterlevnad av de politiska besluten, säger Johan Lundberg, ordförande i Jägareförbundet Gävleborg, i ett pressmeddelande.

Den 24 augusti arrangeras den första manifestationen på Föne bygdegård i Färila. Dagen därpå är det dags för den andra manifestationen som arrangeras på Stortorget i Gävle.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.