Ad

Många viltolyckor under hösten

Under hösten sker många viltolyckor, något som inte minst märktes i västra Sverige i natt då hela 21 fall rapporterades in. 

Under hösten är många djur i rörelse på grund av brunsttider och jaktsäsongen – dessutom blir det mörkare ut och det är svårare att se djuren på vägen. Som jämförelse kan nämnas att det i september i fjol skedde 675 viltolyckor i Västra Götaland. Rådjur var inblandade i knappt 500 av fallen och även under nattens fall var de i majoritet.

– Så är det generellt i region väst, rådjur är inblandade i de flesta av olyckorna, säger polisens presstalesman Tommy Nyman till SVT Nyheter Väst.

Nyman råder till att märka ut platsen om olyckan är framme.

– Då blir det väldigt mycket lättare för jägaren som ska hitta det skadade djuret, säger han. 

Källa: SVT Nyheter Väst. 

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-09-27

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.