Ad

Månadens stafettprofil: Per Nordwall

Eftersom Magasin Vildmarken vill lära känna er lite bättre så skickar vi månatligen ut en stafettpinne till jägarna därute och så får vi se om vi någonsin kommer i mål! Den här gången skickade Nathalie Larsson vidare till Per Nordwall och han kan ni lära känna lite bättre nedan. [Text: Magnus Skoglund & foto: Per Nordwall]

  • Namn: Per Nordwall  
  • Ålder: 33 
  • Bor: Hammarstrand, Jämtland 
  • Gör: Äger och driver PN Jakt AB (www.pnjakt.se) samt några mindre företag inom olika branscher.

Beskriv dig själv med tre ord:  

Målinriktad, positiv och lösningsorienterad. 

Det här är mitt första jaktminne:  

När jag och pappa var ute på harjakt och jag sköt en hare efter ett bra drev av vår hamiltonstövare. 

Vad betyder jakten för dig?  

Jag prioriterar den mycket högt och jag jagar så mycket jag har möjlighet till. Det är både god träning och spänningen, utmaningen, gemenskapen och samspelet mellan mig och hundarna som är det roligaste med jakten. 

Vad har du för favoritjaktform? 

Det är helt klart älg- eller björnjakt med mina egna hundar som är det som jag helst ägnar mig åt.  

Vad föredrar du för vapen?  

Har använt Blaser i 15 år till älg- och björnjakt och värdesätter snabb repetering, pipbytessystem och säkerheten med spänntangenten högt i dessa jaktformer, så för mig har det varit ett bra val. 

Och ammunition?  

Har sista åren skjutit mest med 16,2 grams Woodleigh RN SN som jag tycker har funkat ypperligt till min 9,3×62 pipa.

Berätta om din häftigaste upplevelse i jaktväg.  

Jag vet inte vilket som varit den häftigaste men jag har haft förmånen att få skjuta flera riktigt stora björnar på ståndskall för mina hundar och det har varit fantastiskt spännande upplevelser!

Vad har du för drömjaktresmål?

Det som står högst på önskelistan är nog någon krävande jakt efter någon typ av bergsfår i någon bergskedja nere i Europa. Jag gillar jakter som ställer höga krav på både fysik och skjutkunskaper.

Vem vill du skicka vidare stafettpinnen till och varför?  

Urban Ekskär, Åsele. För att han är en duktig jägare och hundförare och jobbar till vardags som jaktansvarig på SCA Skog i Västerbottens förvaltning.

 

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2020-01-18

Se även ...

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.