Man som sköt närgången varg är misstänkt för grovt jaktbrott

2021-04-27

Man som sköt närgången varg är misstänkt för grovt jaktbrott

I helgen avlivade en man en närgången varg som hade kommit in på hans gårdsplan i värmländska Koppom. Mannen är nu misstänkt för grovt jaktbrott.

Svensk Jakt rapporterar om den dramatiska händelsen som utmynnade i att en man i 50-årsåldern nu är misstänkt för grovt jaktbrott. De skriver att vargen tog sig in på gårdsplanen där den positionerade sig mellan en kvinna och hennes son. Efter att mannen hade jagat bort vargen med en yxa så kom den tillbaka – och då använde mannen ett gevär för att göra slut på situationen. Efter att ha skjutit vargen rapporterade mannen händelsen till polisen.

En förundersökning har inletts, men åklagaren som tilldelats ärendet är förtegen gällande det rättsliga läget.

– Det är inte alltid så lätt att veta vad som hänt, och jag vill inte kommentera det inträffade om det kan påverka någon som ska höras i utredningen, säger Magnus Clase, miljöåklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, till Svensk Jakt.

Utredning pågår och ett stort antal poliser har varit på gården för att lägga pusslet och för att samla bevis. Enligt Svensk Jakt är det inget tvivel om att vargen är skjuten, men nu återstår att bevisa om mannen handlat i nöd, eller ska åtalas för grovt jaktbrott.

Advokaten Sven Severin, aktuell som försvarare för Karl Hedin, har sagt sig vara villig att försvara 50-åringen ifall åklagaren väljer att åtala honom.

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Hund

Hundarna som räddar liv

Benbrott, turistande skidåkare på vift och laviner är vardag för våra fjällräddare – och troget vid sida har de sina hundar. Vildmarken fick en pratstund

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.