Ad

Man som misstänkts ha förgiftat vargar gripen

Förra veckan häktades fyra personer som misstänkts ha gjorts sig skyldiga till grova jaktbrott. Bland annat rör det sig, eller i vissa fall misstänkts det röra sig om, om illegal jakt på varg, lodjur och kungsörn. Under utredningen har polisen bland annat använt sig av telefonavlyssning.

– De hemliga tvångsmedel som står till buds är väldigt viktiga. Det här är en krets av människor där stor tystnadskultur råder. Då är till exempel i många fall avlyssning den enda framkomliga vägen, säger åklagaren Lars Magnusson, till SVT Nyheter Västmanland.

En femte person häktades i sin frånvaro i torsdags. Mannen kunde gripas på Arlanda I dag ställs han inför häktningsdomare i Svea hovrätt. 

Alla de misstänkta har förnekat brott i både domstol och under polisförhör. Till helgen vänta rnya förhör. 

Källa: Expressen.se, SVT Nyheter Västmanland.

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-11-05

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Januari är här vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. Månadens omslag pryds av Stefanie Lea Paulsen, en dansk jaktprofil som både genom sitt arbete på DK WAI och som fritidssyssla lever för att locka och jaga gäss – en utmaning som kräver ständiga justeringar.
Läs tidningen »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.