Ad

Man som misstänkts ha förgiftat vargar gripen

Förra veckan häktades fyra personer som misstänkts ha gjorts sig skyldiga till grova jaktbrott. Bland annat rör det sig, eller i vissa fall misstänkts det röra sig om, om illegal jakt på varg, lodjur och kungsörn. Under utredningen har polisen bland annat använt sig av telefonavlyssning.

– De hemliga tvångsmedel som står till buds är väldigt viktiga. Det här är en krets av människor där stor tystnadskultur råder. Då är till exempel i många fall avlyssning den enda framkomliga vägen, säger åklagaren Lars Magnusson, till SVT Nyheter Västmanland.

En femte person häktades i sin frånvaro i torsdags. Mannen kunde gripas på Arlanda I dag ställs han inför häktningsdomare i Svea hovrätt. 

Alla de misstänkta har förnekat brott i både domstol och under polisförhör. Till helgen vänta rnya förhör. 

Källa: Expressen.se, SVT Nyheter Västmanland.

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-11-05

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #8

Den här gången pryds omslaget av vår danske vän Frederik Bülow som i det här numret entusiastiskt berättar om sin lärorika och spännande bockjakt i södra Frankrike, med pilbåge!

Vi har även fått följa med en av Norges främsta jaktprofiler, Kristoffer Clausen, på lockjakt i Polen – och samtidigt fick vi chansen att prova hans nya rådjurspipa, Clausen Roedeercall Pro.

Felix Frey var nyligen det blågula hoppet i Hobie Fishing Worlds, en av världens mest prestigefyllda tävlingar, som ofta räknas som VM i kajakfiske. Magasin Vildmarken fick en pratstund med honom vid hemkomsten. Skytte är en färskvara och vi har bland annat tittat närmare på Blaser R8 .22-kit, en produkt som skapar nya möjligheter för övningsskytte och inte minst kostnadseffektiv mängdträning. Dessutom har vi träffat Magnus Berg som tipsade om hur man kan vässa sitt hagelskytte. Skotträning var även temat då Mattias Westerlund delade med sig av sina kunskaper gällande våra fyrbenta vänner, nämligen hundarna. Dessutom blir det i vanlig ordning god mat och recept från det vilda.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com