Ad

Man som misstänkts ha förgiftat vargar gripen

Förra veckan häktades fyra personer som misstänkts ha gjorts sig skyldiga till grova jaktbrott. Bland annat rör det sig, eller i vissa fall misstänkts det röra sig om, om illegal jakt på varg, lodjur och kungsörn. Under utredningen har polisen bland annat använt sig av telefonavlyssning.

– De hemliga tvångsmedel som står till buds är väldigt viktiga. Det här är en krets av människor där stor tystnadskultur råder. Då är till exempel i många fall avlyssning den enda framkomliga vägen, säger åklagaren Lars Magnusson, till SVT Nyheter Västmanland.

En femte person häktades i sin frånvaro i torsdags. Mannen kunde gripas på Arlanda I dag ställs han inför häktningsdomare i Svea hovrätt. 

Alla de misstänkta har förnekat brott i både domstol och under polisförhör. Till helgen vänta rnya förhör. 

Källa: Expressen.se, SVT Nyheter Västmanland.

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-11-05

Se även ...

Magasin Vildmarken #11

November är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. På omslaget ser ni Josefin Wallin som nyligen var med på älgjakt uppe i Härjedalen tillsammans med elva andra tjejer – en unik jaktupplevelse med stort fokus på lagkänsla och samarbete.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.