Majoritet i finska riksdagen är för stamvårdande vargjakt: ”En glädjens dag”

2022-10-17

Majoritet i finska riksdagen är för stamvårdande vargjakt: ”En glädjens dag”

Foto: Hans Veth/Unsplash

Ett medborgarinitiativ om krav på stamvårdande vargjakt tog fart – och under fredagen röstade den finska riksdagen, dessutom med kraftig majoritet, om att framöver ge möjlighet till jakt och därmed minska skadorna som vargarna förorsakar.

 Vasabladet rapporterar om omröstningen som slutade 125-17. Anders Norrback från SFP hade goda förhoppningar innan omröstningen, men blev förvånad över slutresultatet.

– Efter alla de diskussioner jag har haft i den här frågan var jag övertygad om att det skulle bli ett godkännande, till och med med ganska klara siffror. Men att resultatet blev såhär förkrossande kom som en överraskning. Det är en glädjens dag, säger han i en kommentar till Vasabladet. 

Norrback tillägger att han inte ser omröstningen som något som slutgiltigt löser vargproblematiken, men menar att det är ett klart steg framåt – och nu hoppas han att lagstiftningsarbetet ska vara färdigt hyfsat fort.

– Jag förväntar mig en ganska snabb process. Men samtidigt brukar jag alltid säga att det är bättre att det tar lite mer tid än att lagen blir ett hastverk.  

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

IWA OutdoorClassics slår upp portarna

På torsdag är det åter dags för IWA OutdoorClassics, världens ledande mässa för jakt- och sportskyttebranschen. Platsen är Nürnberg i Tyskland och 50-årsjubilaren utlovar en

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!