Ad

Majoritet är för bågjakt

I somras gav Naturvårdsverket ett förslag på att tillåta bågjakt i Sverige. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig och det har stundtals blåst en hel del gällande förslaget. Jägarkåren själva har olika åsikter, men när länsstyrelsernas remissvar i frågan kom in så var en majoritet för bågjakt, dock vill flera gå längre vid införandet än förslaget som Naturvårdsverket gav.

Alla jakt- och brukarorganisationer ställer sig positiva. Jägareförbundet anser att jägarens bör ha licens på skjutvapen för det vilt som avses att jagas med pil och båge och att de ska ha gått en godkänd utbildning och genomfört både teoretiska och praktiska moment i en fastställd bågjägarexamen.

Tidsplanen är fortfarande oklar gällande det eventuella införandet av bågjakt i Sverige. I en tidigare intervju med Svenska Jakt sade Gunilla Ewing Skotnicka, biträdande avdelningschef på Naturvårdsverket, att ”synpunkterna håller vi på att bearbeta just nu och vi kommer under hösten ge besked hur vi går vidare kring detta”.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-10-24

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #11

Ripjakt i fjällmiljö är en svårslagen jaktupplevelse. I det här numret tar vi med er till en plats där dalripeskratten just nu ekar över vidderna, nämligen Arjeplogsfjällen.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.