Ad

September lockar till jakt

September är här och högtidsstunderna avlöser varandra för oss som gillar jakt. Nyligen började fågeljakten, under månaden blir hjortjakten lovlig och älgjakten smyger igång i norr. Även gåsjakten är i full gång och vi har träffat Charlie Sandin, en man som ofta omnämns som en av Sveriges bästa gåslockare och som tillverkar lockpipor som säljs världen över. Missa inte intervjun med honom på sidan 22.

 

 

Vi körde även inom Hagfors för att träffa Anette och Jan Gullberg – stockholmarna från Kiruna som tog sin verksamhet till Hagfors, och fann en helt ny marknad på den stora jaktmässan i Nürnberg. Nu designar och tillverkar de kläder med unika egenskaper som snabbt blivit populära bland jägare och friluftsfolk.

Det här numret bjuder givetvis även på pryltips och tester. Den här gången har vi bland annat testat Garmin Xero A1i, ett bågmonterat sikte och avståndsmätare som revolutionerat branschen. Dessutom tipsar vi om hur man kan effektiviserar sitt övningsskytte med hjälp av specialmontaget Aimpoint Micro H-2. Dessutom blir det i vanlig ordning god mat signerad grillmästaren Jimmy Stening. Den här gången tillagar han Farmors fisksoppa – en soppa som värmer i höstvindarna och som är perfekt att ta med sig i termosen under jakten.

Trevlig läsning, önskar vi på redaktionen.

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-09-09

Se även ...

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.