Magasin Vildmarken testar Havalon Rebel – där tradition möter nytänk

2017-11-09

Magasin Vildmarken testar Havalon Rebel – där tradition möter nytänk

Havalon Rebel är en specialutgåva av deras omåttligt populära knivsystem. Vildmarken fick äran att som första magasin i Sverige prova den – Ett test som inleddes i samband med älgjakten i oktober.

Vi befann oss några kilometer utanför Jämtland vid tillfället. Hunden hade dragit efter en skenande älg i flera kilometer och på mitt pass inföll lugnet. Jag provade på att locka och efter några minuter stod en älgkviga på 50 meter. Ett knall och fall senare fick jag tillfälle att prova Havalon Rebel. Knivsystemet är en kombination av en traditionell och en modern jaktkniv. Det finns ett fixerat blad och ett utbytbart där man kan ha olika varianter av skarpa blad. Under min dag i Jämtland använde jag mig både av ett vanligt skalpellblad och buköppnaren. Just den utbytbara buköppnaren gör kniven till ett bra verktyg vid passning av fällda vilt.

När du ska flå ditt vilt rekommenderar vi att du använder dig av Havalons rundade blad #70A, på så vis undviker du att med det sylvassa bladet skära hål genom skinnet. Det är en väldigt mångsidig kniv som alltid ger dig skärpan, och lite till. Även greppet är väldigt bra och det enda som jag måhända tycker kunde förbättras gäller en detalj med knivens tillbehör, buköppnaren. Jag upplevde att krokens storlek var lite i underkant för en älg, något som förde med sig att vi behövde ta skinnet och bukhinna var för sig. Detta är en designuppdatering som vi ser fram emot. För rådjur och annat småvilt fungerar det dock optimalt och överlag är Havalon Rebel en väldigt positiv upplevelse med en överlägsen användarmöjlighet.

Specifikationer

• 7,7 cm AUS-8 rostfritt stålblad med kryogen kanthärdning och svart Ti-beläggning.

• Glasfiberförstärkt handtag med formsprutade nylonhandtagsvågar och greppytor i gummi.

• Havalon Quik-Change – utbytbart bladsystem

•I kittet ingår sju 60A-blad och två buköppnar-blad.

• Bone Collector Signature hölster (amerikansk TV-serie).

 

Beställ den hos Z-aim.com!

 

 

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Beslut om skyddsjakt på varg i Söderåsen

Länsstyrelsen Skåne har i dag besiktigat ett nytt angrepp på får i reviret Söderåsen. Angreppet har gjorts av varg. Länsstyrelsen har nu fattat beslut om