Magasin Vildmarken testar Havalon Rebel – där tradition möter nytänk

2017-11-09

Magasin Vildmarken testar Havalon Rebel – där tradition möter nytänk

Havalon Rebel är en specialutgåva av deras omåttligt populära knivsystem. Vildmarken fick äran att som första magasin i Sverige prova den – Ett test som inleddes i samband med älgjakten i oktober.

Vi befann oss några kilometer utanför Jämtland vid tillfället. Hunden hade dragit efter en skenande älg i flera kilometer och på mitt pass inföll lugnet. Jag provade på att locka och efter några minuter stod en älgkviga på 50 meter. Ett knall och fall senare fick jag tillfälle att prova Havalon Rebel. Knivsystemet är en kombination av en traditionell och en modern jaktkniv. Det finns ett fixerat blad och ett utbytbart där man kan ha olika varianter av skarpa blad. Under min dag i Jämtland använde jag mig både av ett vanligt skalpellblad och buköppnaren. Just den utbytbara buköppnaren gör kniven till ett bra verktyg vid passning av fällda vilt.

När du ska flå ditt vilt rekommenderar vi att du använder dig av Havalons rundade blad #70A, på så vis undviker du att med det sylvassa bladet skära hål genom skinnet. Det är en väldigt mångsidig kniv som alltid ger dig skärpan, och lite till. Även greppet är väldigt bra och det enda som jag måhända tycker kunde förbättras gäller en detalj med knivens tillbehör, buköppnaren. Jag upplevde att krokens storlek var lite i underkant för en älg, något som förde med sig att vi behövde ta skinnet och bukhinna var för sig. Detta är en designuppdatering som vi ser fram emot. För rådjur och annat småvilt fungerar det dock optimalt och överlag är Havalon Rebel en väldigt positiv upplevelse med en överlägsen användarmöjlighet.

Specifikationer

• 7,7 cm AUS-8 rostfritt stålblad med kryogen kanthärdning och svart Ti-beläggning.

• Glasfiberförstärkt handtag med formsprutade nylonhandtagsvågar och greppytor i gummi.

• Havalon Quik-Change – utbytbart bladsystem

•I kittet ingår sju 60A-blad och två buköppnar-blad.

• Bone Collector Signature hölster (amerikansk TV-serie).

 

Beställ den hos Z-aim.com!

 

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Fiske

Matilda Leijon: Murraytorsk i Australien

I början av 2020 dominerades nyhetsflödet av inslag från ett brandhärjat Australien; bilder på djur som flydde för sina liv och familjer som fick evakuera

Nyheter

Undvik misstagen i de svenska sommarfjällen

Besökarna vallfärdar till de svenska sommarfjällen, särskilt sedan pandemin blev verklighet. Dock är många av sämre förberedda för sin vistelse än tidigare. En enkätundersökning genomförd

Nyheter

Afrikansk svinpest i tyska tamgrisbesättningar

I fredags rapporterade tyska myndigheter att afrikansk svinpest har bekräftats i två tamgrisbesättningar i Tyskland. SVA:s statsepizootolog Karl Ståhl skriver att det rör sig om

Månadens tidning

Världens bästa svartbjörnsjakt finner man på Vancouver Island. I det här numret kan ni läsa om den unika jakten längs öns kuststräckor.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.