Ad

Magasin Vildmarken testar Havalon Rebel – Där tradition möter nytänk

Havalon Rebel är en specialutgåva av deras omåttligt populära knivsystem. Vildmarken fick äran att som första magasin i Sverige prova den – Ett test som inleddes i samband med älgjakten i oktober.

Vi befann oss några kilometer utanför Jämtland vid tillfället. Hunden hade dragit efter en skenande älg i flera kilometer och på mitt pass inföll lugnet. Jag provade på att locka och efter några minuter stod en älgkviga på 50 meter. Ett knall och fall senare fick jag tillfälle att prova Havalon Rebel. Knivsystemet är en kombination av en traditionell och en modern jaktkniv. Det finns ett fixerat blad och ett utbytbart där man kan ha olika varianter av skarpa blad. Under min dag i Jämtland använde jag mig både av ett vanligt skalpellblad och buköppnaren. Just den utbytbara buköppnaren gör kniven till ett bra verktyg vid passning av fällda vilt.

När du ska flå ditt vilt rekommenderar vi att du använder dig av Havalons rundade blad #70A, på så vis undviker du att med det sylvassa bladet skära hål genom skinnet. Det är en väldigt mångsidig kniv som alltid ger dig skärpan, och lite till. Även greppet är väldigt bra och det enda som jag måhända tycker kunde förbättras gäller en detalj med knivens tillbehör, buköppnaren. Jag upplevde att krokens storlek var lite i underkant för en älg, något som förde med sig att vi behövde ta skinnet och bukhinna var för sig. Detta är en designuppdatering som vi ser fram emot. För rådjur och annat småvilt fungerar det dock optimalt och överlag är Havalon Rebel en väldigt positiv upplevelse med en överlägsen användarmöjlighet.

Specifikationer

• 7,7 cm AUS-8 rostfritt stålblad med kryogen kanthärdning och svart Ti-beläggning.

• Glasfiberförstärkt handtag med formsprutade nylonhandtagsvågar och greppytor i gummi.

• Havalon Quik-Change – utbytbart bladsystem

•I kittet ingår sju 60A-blad och två buköppnar-blad.

• Bone Collector Signature hölster (amerikansk TV-serie).

 

Beställ den hos Z-aim.com!

 

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-11-09

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.