Ad

Magasin Vildmarken testar Arxus Pioneer

Arxus Pioneer är en klassisk stövel som utvecklats för rörlighet i krävande terräng, särskilt under våren, sommaren och hösten. Stabilitet, komfort och hållbarhet.

Pioneer är tillverkad av 100% naturgummi, som är gemensamt för alla Arxus stövlar. Något som utlovar lång livslängd och hög slitstyrka och tillverkade utan kemikalier. Endast färgpigment och nödvändiga tillsatser för vulkaniseringsprocessen används vid tillverkningen.

Denna modell är mycket bekväm och lätt fodrad med en kraftig poly bomullsfoder i en orange färg, som gör den till ett bra val under vår, sommar och höst. För att undvika en förslitande effekt av infodringen så är Pioneer är försedd med läderliknande förstärkning vid hälen inne i stöveln.

Denna stil har en justerbar sidoförstyvningstyp att ge en personlig passform på benet. Ett metallklämspänne säkerställer att justeringsbandet stannar på plats.

Den låga vulkaniseringstemperaturen möjliggör att gummit bättre kan bevara sin naturliga fuktighet. Den naturliga fuktigheten är direkt nödvändig för produktens långvariga livslängd. Gummit håller en unik tjocklek på två millimeter vilket är en ytterligare försäkran om lång livslängd samtidigt som den ger ett bra skydd mot vassa föremål ute i terrängen. Tjockleken kan jämföras med den generella standarden på 1,3–1,8 mm för gummistövlar.

Arxus har en unik konstruktionsmetod där gummit används runt hela foten viket gör den vattentät redan innan sulan är monterad. På så sätt kan stöveln fortsatt vara vattentät, även om sulan skulle gå sönder vid användning. Sulan består av flera funktionslager för att möjliggöra bästa stöd och komfort samt ett förstklassigt grepp mot underlaget genom sitt unika ”X”-mönster.

Stövlarna har en latexlimmad rem runt skaftets övre del och försäkrar därför att spännet förblir fixerat vid samma punkt när den är åtdragen. Genom ett metallspänne är remmen enkel att dra åt och behåller sin position ute i terrängen. Stövelskaftet har en exklusiv läderkantning som försäkrar att insidans foder inte separeras från naturgummit där slitagepåverkan vid av- och påtagning är stor.

Stövlarna kommer i storlekarna 36 till 48 och finns ibland annat att beställa hos www.bofab.net

Inlägg av: Kim Rangberg Skanslie den 2018-06-16

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.