Ad

Magasin Vildmarken nr 11 – Älgjakt med fokus på lagkänsla och samarbete

November är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. På omslaget ser ni Josefin Wallin som nyligen var med på älgjakt uppe i Härjedalen tillsammans med elva andra tjejer – en unik jaktupplevelse med stort fokus på lagkänsla och samarbete.

 

Jakten på Kangerlussuaq på Grönland sker under primitiva villkor, men renderar ofta i magiska upplevelser. Thomas Lindy Nissen berättar i det här numret om en resa dit där målet var att nedlägga myskoxe, vildren, snöhare, fjällripa och fjällräv – och därmed klara av The Arctic Five.

Den 11 november är det dags för premiärupplagan av Tracker Lady Mästerskapen – ett älghundsmästerskap där tio tjejer gör om titeln. Intresset har varit stort inför evenemanget med över 400 intresseanmälningar på tio platser. Vi har fått en pratstund med initiativtagaren Linda Nordling.

Skyttet är en stor och viktig del vad gäller jaktetiken. Efter ett missriktat skott och pulshöjande eftersök bestämde sig Magnus Berg för att bli en så bra skytt som möjligt. Vildmarkens Mattias Lilja fick träffa honom på en skyttefotograf för att få tips och råd.
Givetvis blir det även massor av prylar. Vi har testat Scandium Yildiz SP 12/76 – en Turkiettillverkad hagelbock som blir en alltmer vanlig syn i de svenska skogarna. Dessutom har vi haft med oss Garmin InReach Mini, en ny satellitkommunikationsenhet, på ett uppdrag i kanadensiska British Colombia, något som gav både oss och familjen trygghet ute i vildmarken.

Dessutom blir det i vanlig ordning god mat signerad grillmästaren Jimmy Stening. Den här gången dukades det upp med läckra älgrullader med gräddsås.

Smaklig måltid OCH trevlig läsning, önskar vi på redaktionen!

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-11-04

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.