Magasin Vildmarken nr 7 med Jennie-Lee Hermansson

2018-07-07

Magasin Vildmarken nr 7 med Jennie-Lee Hermansson

Blank Magazine with soft shadows isolated on white

Juli är här och för många väntar lata dagar i hängmattan. Magasin Vildmarken vilar dock aldrig och att säga att även månadens profil, Jennie-Lee Hermansson, gillar fart och fläkt vore en rejäl underdrift!

150+ sidor jakt, prylar, vapen och intervjuer

Juli är här och för många väntar lata dagar i hängmattan. Magasin Vildmarken vilar dock aldrig och att säga att även månadens profil, Jennie-Lee Hermansson, gillar fart och fläkt vore en rejäl underdrift!

 

 

Hon genomförde sin första tävling redan innan hon fick körkort och på hennes meritlista finns det både vinster i SM och i Tyska mästerskapen. Dessutom fick hon en finfin tredjeplats under sin första säsong i Brittiska mästerskapet. Jakt är hennes andra passion och hon har nu hittat vägar att kombinera världarna. Intervjun med Jennie-Lee hittar ni på sidan 24.

Den 10 augusti är det grand opening för en unik inomhushall för jakt-, hund-, och fiskeintresserade i Jönköping i Småland. Det blir Skandinaviens största arena av den här typen och vi åkte dit för att få en försmak av vad som komma skall. En annan unik upplevelse fick även kvartetten som åkte till Stockholms norra skärgård för säljakt. Mer om det äventyret kan ni läsa om på sidan XX. Vi har även fått träffa Alexandra Hellström som varit iväg på en fascinerande ibexjakt i Spanien.

Det här numret bjuder givetvis även på pryltips och tester. Mauser har i över 140 år varit synonymt med lyckade jaktupplevelser och nu har vi fått låna ett exemplar av Mauser M18 för att se vad det gick för. Dessutom blir det i vanlig ordning god mat signerad grillmästaren Jimmy Stening. Det är både VM- och semestertider och vad kan då passa bättre än Beer Can Chicken – en saftig och smakrik favorit som dessutom är enkel och bekväm att tillaga. Sommaren är för många synonymt med vildsvinsjakt och i det här numret tipsar Jimmy därför även om en magisk vildsvinsköttfärs.

Trevlig läsning, önskar vi på redaktionen.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Fiske

Matilda Leijon: Murraytorsk i Australien

I början av 2020 dominerades nyhetsflödet av inslag från ett brandhärjat Australien; bilder på djur som flydde för sina liv och familjer som fick evakuera

Nyheter

Undvik misstagen i de svenska sommarfjällen

Besökarna vallfärdar till de svenska sommarfjällen, särskilt sedan pandemin blev verklighet. Dock är många av sämre förberedda för sin vistelse än tidigare. En enkätundersökning genomförd

Nyheter

Afrikansk svinpest i tyska tamgrisbesättningar

I fredags rapporterade tyska myndigheter att afrikansk svinpest har bekräftats i två tamgrisbesättningar i Tyskland. SVA:s statsepizootolog Karl Ståhl skriver att det rör sig om

Månadens tidning

Världens bästa svartbjörnsjakt finner man på Vancouver Island. I det här numret kan ni läsa om den unika jakten längs öns kuststräckor.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.