Ad

Magasin Vildmarken listar:
8 tips för jägaren i karantän

Jakten med hund är över och dessutom råder det närmast karantäntider. Men trots en något dämpad stämning på redaktionen så har vi knåpat ihop en lista på saker att fördriva dagarna med den närmaste framtiden. [Text: Magnus Skoglund]

1. Vapenvård

För dig som brukar slarva med vapenvården så är detta en perfekt tid att ge lite kärlek till en trogen vän. Det är din bössa väl värd.

2. Spring några kilometer iförd jaktkängorna! (med eller utan hund) 

Det börjar bli svårt att hitta på ursäkter, eller hur? Nu är det helt enkelt ett utmärkt tillfälle att komma igång med försäsongsträningen inför höstens höjdpunkter, både för dig och din fyrbenta vän.

3. Strukturera upp jaktgarderoben 

Ser ditt hem ut som att du haft inbrott varenda gång du försöker få ordning på jaktutstyrseln? Rätt sak på rätt plats är måhända en sliten formulering, men det finns en anledning till att den dröjer sig kvar från generation till generation. 

4. Kolla på jaktfilm

Låt Netflix vila ett tag och fyll istället upp inspirationskontot genom att titta på jaktfilm. Vi rekommenderar Clausen TV, Jakt för livet och MyOutdoorTV – och givetvis Vildmarken Play som framöver kontinuerligt kommer att släppa material

Här hittar du Vildmarken Play!

5. Finslipa matlagningskunskaperna

Karantänlivet går utmärkt att tillbringa i köket. Viltrecept för jägare och Karnivor – viltrecept är två goda källor på Facebook, bokstavligt talat. Och även vi på Magasin Vildmarken har så klart samlat på oss ett gäng goda recept vid det här laget – du hittar dem på www.vildmarken.se!

6. Passa på att hotta upp jaktbilen 

Nu finns det tid att pimpa sin jaktbil lite extra. Och ifall resultatet blir bra så är det kanske läge att anmäla sig till Swedish Game Fairs premiärupplaga av jaktbilsutställningen som väntar den sista helgen i augusti.

7. Läs ikapp

Du vet väl att du kan hitta alla nummer av Magasin Vildmarken under fliken Tidningsarkiv på www.vildmarken.se?

8. Inventera viltstammarna 

Hoppa i kamouflagekläderna och smyg ut i skogslådan! Beväpna dig med kamera och anteckningsbok istället för bössan – ibland kan detta vara nog så givande rent upplevelsemässigt. Vem vet, kanske får du rentav möjlighet att beskåda drömbocken på nära håll så att hela sommaren blir en enda lång spännande väntan på bockpremiären.

 

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2020-04-12

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.