Lyxig kantarelltoast med rådjursfilé

Vildmarkens Therese Tillman dukar den här gången upp till ett riktigt kantarellkalas där skogens guld är i fokus i form av en lyxig toast ackompanjerad av en perfekt tillagad rådjursfilé.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-08-25

Lyxig kantarelltoast med rådjursfilé

Vildmarkens Therese Tillman dukar den här gången upp till ett riktigt kantarellkalas där skogens guld är i fokus i form av en lyxig toast ackompanjerad av en perfekt tillagad rådjursfilé.

LYXIG KANTARELLTOAST MED RÅDJURSFILÉ

• 250 g rådjursfilé
• 100 g färska kantareller
• 1-2 skivade surdegsbröd
• 1 gul lök
• 1 st grönkålsblad
• 50 g parmesanost
• 100 g smör

Gör såhär:

Börja med att salta och peppra rådjursfilén. Packa den i en vakuumpåse. Lägg filén i ett vattenbad och ställ din sous vide på 55 grader i cirka 1–1,5 timme. Kör du längre än så är risken stor att köttet blir för mört. Värm upp stekpannan med smör och olja och bryn köttet som hastigast runt om.

Gör rent stekpannan. Lägg i en klick smör. Stek kantareller och gul lök i stekpanna till en fin gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.

Gör rent stekpannan igen och lägg i en klick smör. Skiva upp surdegsbröd och lägg i stekpannan och stek brödet på bägge sidor. Dra av grönkål från stjälken och lägg i en skål. Häll lite olja på grönkålen samt flingsalt och massera in det i bladen så att de blir mjuka. Ta fram parmesanost och hyvla med osthyvel.

Bygg upp din toast. Jag la grönkål i botten och därefter lager av kantareller, trancherad rådjursfilé, stekt gul lök. Därefter toppade jag med parmesanflarn.
Smaklig måltid!

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.