Vildmarkens Therese Tillman dukar den här gången upp till ett riktigt kantarellkalas där skogens guld är i fokus i form av en lyxig toast ackompanjerad av en perfekt tillagad rådjursfilé.
LYXIG KANTARELLTOAST MED RÅDJURSFILÉ
• 100 g färska kantareller
• 1-2 skivade surdegsbröd
• 1 gul lök
• 1 st grönkålsblad
• 50 g parmesanost
• 100 g smör
Gör såhär:
Gör rent stekpannan. Lägg i en klick smör. Stek kantareller och gul lök i stekpanna till en fin gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.
Gör rent stekpannan igen och lägg i en klick smör. Skiva upp surdegsbröd och lägg i stekpannan och stek brödet på bägge sidor. Dra av grönkål från stjälken och lägg i en skål. Häll lite olja på grönkålen samt flingsalt och massera in det i bladen så att de blir mjuka. Ta fram parmesanost och hyvla med osthyvel.
Bygg upp din toast. Jag la grönkål i botten och därefter lager av kantareller, trancherad rådjursfilé, stekt gul lök. Därefter toppade jag med parmesanflarn.
Smaklig måltid!