Vildmarkens Therese Tillman dukar den här gången upp till ett riktigt kantarellkalas där skogens guld är i fokus i form av en lyxig toast ackompanjerad av en perfekt tillagad rådjursfilé.
LYXIG KANTARELLTOAST MED RÅDJURSFILÉ
• 250 g rådjursfilé
• 100 g färska kantareller
• 1-2 skivade surdegsbröd
• 1 gul lök
• 1 st grönkålsblad
• 50 g parmesanost
• 100 g smör
Gör såhär:
Börja med att salta och peppra rådjursfilén. Packa den i en vakuumpåse. Lägg filén i ett vattenbad och ställ din sous vide på 55 grader i cirka 1–1,5 timme. Kör du längre än så är risken stor att köttet blir för mört. Värm upp stekpannan med smör och olja och bryn köttet som hastigast runt om.
Gör rent stekpannan. Lägg i en klick smör. Stek kantareller och gul lök i stekpanna till en fin gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.
Gör rent stekpannan igen och lägg i en klick smör. Skiva upp surdegsbröd och lägg i stekpannan och stek brödet på bägge sidor. Dra av grönkål från stjälken och lägg i en skål. Häll lite olja på grönkålen samt flingsalt och massera in det i bladen så att de blir mjuka. Ta fram parmesanost och hyvla med osthyvel.
Bygg upp din toast. Jag la grönkål i botten och därefter lager av kantareller, trancherad rådjursfilé, stekt gul lök. Därefter toppade jag med parmesanflarn.
Smaklig måltid!