Ad

Lyckas med din gåsjakt

Det finns många saker man kan göra för att skapa bra förutsättningar för en lyckad gåsjakt. Nyligen var jag och skyddsjagade gäss strax söder om Grums tillsammans med några vänner. Det blev en härlig morgon och jag lärde mig mycket om gåsjakt.

gåsjakt

När klockan ringde 03.00 så var det redan ljust ute. Det var dags att bege sig iväg för att bygga gömsle och bulvanbild innan gässen hade börjat flyga. Förväntningarna var på topp och vädret var optimalt; molnigt och lite vind.
Tidpunkt och plats är givetvis viktiga faktorer. Om man gör sin läxa och återkommer till ett fält där gässen varit och ätit dagen innan så ökar chanserna dramatiskt. Under förarbetet kan man även studera vart de brukar landa. Det är en god idé att kontrollera vinden då de i regel vill landa i motvind. Du bör även försöka hålla koll på under vilka tider fåglarna är aktiva.

Det finns egentligen ingen bra ursäkt till att vara för sent ute inför en jakt. Har man en gång riggat upp en bulvanbild och gömslen vet man ungefär hur lång tid det tar och det blir då tämligen lätt att planera tiden väl. I bästa fall är man klar redan innan det blir ljust om man jagar på morgonen. På så vis kan man vara klar i god tid innan gässen inlett sitt fodersök. Det bör även ha varit lugnt på fälten ett tag innan jakt och man bör aldrig jaga flera dagar i rad på samma fält.

Läs hela reportaget nedan.

 

Inlägg av: Jessica Ädel den 2016-07-23

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.