Lyckad premiär för Jägarutmaningen

I Jägarutmaningen Sverige kombineras jaktmässiga utmaningar med skyttetävlingar. Nyligen var det premiär och när krutdammet hade lagt sig kunde den bästa jägaren utses. Efteråt var det många glada miner. [Text: Staffan Johansson / Foto: Stefan Vänersand]

 

 

– Jag är väldigt nöjd med helgen och tacksam för alla som ställde upp och hjälpte till, säger arrangören Jon Steinar Vangen.
Bortsett från några blåmärken och skrapade knän hos deltagarna gick allt som planerat. Efteråt kunde Jon andas ut. Han berättar att han mest av allt är nöjd med att så många, både deltagare och funktionärer, sade att de gärna vill vara med igen nästa gång.
– Innan arrangemanget var jag nervös för hur det skulle tas emot. I Norge har det blivit succé, men alla länder är olika så man vet ju aldrig, säger han.


Ökat intresse

Huvudsponsor för Jägarutmaningen Sverige är Garmin. Marcus Bjärneroth är nordisk marknadsdirektör för Garmin och de är glada över initiativet.

– Vi stöttar tävlingen i både Sverige och Norge eftersom vi tror på det viktiga med fysisk träning för att bli en bra jägare. Vi tror helt enkelt inte det räcker med att enbart öva skytte. Även andra inslag som cykling, löpning, simning är betydelsefullt. Det är helt enkelt mångfald och variation som är nyckeln till framgång, säger han.

Marcus berättar att han har märkt att intresset för multisporttävlingar har ökat och att det känns helt naturligt att även jakten närmar sig detta.
– Våra produkter lämpar sig utmärkt till just multisport och jag tänker bland annat på våra klockor såsom Fenix och Forerunner, samt actionkameran Virb360. För jaktsammanhang har vi även Alpha-serien, Oregon, Drivetrack, Inreach och Fortrex 701 med ballistikprogram som kan komponeras i uthållighet, orientering och skytteutmaningar, säger Marcus Bjärneroth.

Daniel Forsberg, Stefan Vänersand och Jon Steinar Vangen

Daniel Forsberg, Stefan Vänersand och Jon Steinar Vangen


Framtida landskamper planeras

Redan nu planeras framtiden. Banan kommer byggas om lite och dessutom drömmer Jon om att Norge och Sverige ska mäta sina krafter så småningom.
– Vi kommer definitivt att vara kvar vid Billeruds Jaktskytteklubb. Anläggningen är fantastisk och folk har ställt upp helhjärtat. Till vintern drömmer jag om att köra landskamp med tio av de bästa från Norge och tio av de bästa från Sverige. Vi får se hur det blir, det är otroligt mycket jobb och under hösten går mycket tid åt till jakt. Men jag ska prata med sponsorerna och Svenska Jägareförbundet så får vi se vad det blir av det, avslutar Jon Steinar Vangen.

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-08-24

Se även ...

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.