Vildmarken på besök hos Lightforce

2016-06-15

Vildmarken på besök hos Lightforce

I början av året var vi på rundtur i norra Sverige och i samband med det så passade vi på att göra ett besök hos Lightforce Sweden AB i Lycksele. Lightforce är ett av Sveriges främsta distributionsföretag inom optik- och vapentillbehör, men det hela började med extraljus – något som fortfarande ligger dem varmt om hjärtat.

Vildmarken på besök hos Lightforce

I början av året var vi på rundtur i norra Sverige och i samband med det så passade vi på att göra ett besök hos Lightforce Sweden AB i Lycksele. Lightforce är ett av Sveriges främsta distributionsföretag inom optik- och vapentillbehör, men det hela började med extraljus – något som fortfarande ligger dem varmt om hjärtat.

Lightforce Jonas

Lightforce är ett distributionsföretag som har varumärken som Kahles, Vortex, Warne, Battenfeld, gevärsstockar från GRS och KKC med mera. För snart 14 år sedan startade Kenneth Edlund, ägaren av Lightforce, företaget och då började det med just extraljus. Det gick ganska bra på extraljusfronten, men Lightforce har även ett eget kikarsikte som heter ”Nightforce” och det var med det vi började vi gå in på jaktsidan, säger Jonas. I dag är jaktsidan den dominanta grenen av företaget och när de fick Kahles så snurrade det igång rejält, berättar Jonas entusiastiskt. – Det ska bli spännande med alla nyheter som kommer under året. Vi har dessutom många saker på gång gällande extraljusen, så vem vet, de kanske kommer ikapp jakten igen, skrattar han.

Föränderlig bransch

Just nu består företaget av nio personer; tre säljare, två på lagret, en ekonomichef, en ekonomiassistent, en på marknadskommunikation, samt platschefen Jonas. Han berättar att de flesta på Lightforce är jägare, någonting som är en del av deras framgångssaga i kombination med deras förmånliga priser och goda service. Det är en bransch som ställer höga krav och där det gäller att vara flexibel. – Vi har växt så otroligt fort den senaste tiden. Vi försöker se framåt och förutspå vad som kommer att hända. Det är en föränderlig bransch så det gäller att vara på tå, men vi ska försöka fortsätta att växa och kunna erbjuda en utmärkt service, säger Jonas.

Spännande nyheter väntar

Lightforce lager
Jonas berättar mer om deras nyheter inom extraljus.

Vi fick följa med Jonas in på deras stora lager och väl där kan vilken entusiast som helst att tappa hakan. – Om man beställer från oss, så är det härifrån i Lycksele som allt kommer ifrån, säger Jonas. Inne på lagret avslöjar han att våren kommer med spännande nyheter både på jakt- och på extraljussidan. Vi fick även klämma och känna på nya GRS Berserk, vilket är årets hetaste nyhet inom gevärskolvar. Klicka gärna in i vårt tidningsarkiv och läs vår recension i Magasin Vildmarken nr 2.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Nyheter

Årets hundspecial av Magasin Vildmarken!

I det här numret är det fullt fokus på våra hundar, något de är synnerligen förtjänta av eftersom de fyller så många roller och funktioner.

Nyheter

Nytt kapitel att vänta i Hedinfallet

Nyligen friades företagsledaren och jaktprofilen Karl Hedin från misstankarna om grovt jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott av Västmanlands tingsrätt, men nu rullar Hedinfallet vidare.

Nyheter

Kahles lanserar robust rödpunktsikte

Nu lanserar Kahles, för första gången på marknaden, ett stängt och robust reflexsikte som enligt tillverkarna har designats speciellt för snabb jakt och tuffa förhållanden,

Nyheter

Ökat antal hundar i Sverige

Antalet hundar i Sverige bara ökar. En färsk undersökning visar att mer än vart sjunde hushåll numera har hund. Svenska Kennelklubben skriver på sin hemsida

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Vildmarken® FAST FOOD

Finns även i svart

VILDMARKEN WEBSHOP

Sätt guldkant på vardagen med en t-shirt, hoodie, keps eller mössa med Vildmarkens unika tryck!