Pryltips: LifeStraw

2016-03-20

Pryltips: LifeStraw

LifeStraw är ett portabelt vattenfilter som du enkelt bär med dig. Kräver ingen elektricitet och väger endast 56 gram.

LifeStraw

LifeStraw är ett portabelt vattenfilter som du enkelt bär med dig. Kräver ingen elektricitet och väger endast 56 gram.

Lifestraw

LifeStraw avlägsnar minst 99.9999% av alla vattenburna bakterier och minst 99.9% vattenburna parasiter. LifeStraw, som blivit utnämnt till “Best Innovation of the Year” av Time Magazine 2005, är den perfekta lösningen när du inte har tillgång till rent dricksvatten. Filtret låter dig dricka vatten från förorenade vattenkällor genom att omvandla smutsigt vatten till rent vatten.
 
Parasiter som filtreras av LifeStraw inkulderar: Giardia lamblia (“Beaver Fever”), Cryptosporidium parvum, Entamoeba histolytica.
OBS: LifeStraw kan inte avsalta vatten eller filtrera tungmetaller eller virus.

Tekniken bakom LifeStraw:
Inuti LifeStraw finns ett stort antal ihåliga ”fibertrådar”. Varje fibertråd är täckt med små hål (0,2 mikrometer) som filtrerar vattnet och avlägsnar partiklar som är större än hålen. På detta sätt avlägsnas de flesta bakterier och parasiter från vattnet och omvandlar grumligt vatten till klart vatten.
 
För varje Lifestraw såld donerar vår distributör WaterNLife tillsammans med utvecklaren Vestergaard rent dricksvatten till ett barn i afrika under ett helt skolår.
 
www.tacticalstore.se
Pris från 259 kr.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Nyheter

Årets hundspecial av Magasin Vildmarken!

I det här numret är det fullt fokus på våra hundar, något de är synnerligen förtjänta av eftersom de fyller så många roller och funktioner.

Nyheter

Nytt kapitel att vänta i Hedinfallet

Nyligen friades företagsledaren och jaktprofilen Karl Hedin från misstankarna om grovt jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott av Västmanlands tingsrätt, men nu rullar Hedinfallet vidare.

Nyheter

Kahles lanserar robust rödpunktsikte

Nu lanserar Kahles, för första gången på marknaden, ett stängt och robust reflexsikte som enligt tillverkarna har designats speciellt för snabb jakt och tuffa förhållanden,

Nyheter

Ökat antal hundar i Sverige

Antalet hundar i Sverige bara ökar. En färsk undersökning visar att mer än vart sjunde hushåll numera har hund. Svenska Kennelklubben skriver på sin hemsida

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Vildmarken® FAST FOOD

Finns även i svart

VILDMARKEN WEBSHOP

Sätt guldkant på vardagen med en t-shirt, hoodie, keps eller mössa med Vildmarkens unika tryck!