Ad

Licensjakt på lodjur halveras

Nu har länsstyrelsen i Jämtland fattat beslut gällande årets licensjakt på lodjur. För att skapa utrymme för beslutade och framtida skyddsjakter begränsas jakten till 15 lodjur. I utvalda områden där lodjursstammen orsakat få skador på rennäringen får endast singeldjur skjutas, detta för att skydda honor med ungar. I beslutet skriver länsstyrelsen vidare att:

– Länsstyrelsen finner att ett uttag om 15 lodjur fördelat med hänsyn till skadebilden i de olika områdena bör minska risken för allvarlig skada för rennäring samtidigt som hänsyn tas så att lodjurspopulationen inte riskerar att hamna under miniminivån. Länsstyrelsens bedömer utifrån detta att det även finns fortsatt utrymme för ytterligare skyddsjakt om det skulle vara nödvändigt.

Licensjakt på lodjur 2019 får utföras inom sju av länets åtta jaktområden för lodjur. Jakten får utföras från och med 1 mars till och med 15 april 2019 och omfattar 15 lodjur. Jakten får bedrivas från en timme före solens uppgång till en timme efter solens nedgång. Och under den sistnämnda timmen är det endast tillåtet med jakt som bedrivs som vakt- eller smygjakt.

Källa: Svenskjakt och Länsstyrelsen

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-02-21

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.