Ad

Larm orsakat av rävjakt

Under annandagsmorgonen fick polisen i Värnamo ett larm om skottlossning. Fem poliser skickades till platsen och väl framme hördes ytterligare ett par skott.  Kort därefter mötte de en grupp jägare och snabbt kunde man konstatera att skottlossningen som personen hade hört berodde på just rävjakt.

– Vi tog det på största allvar och kontrollerade det men det känns väldigt onödigt. Ska man bedriva organiserad jakt måste man ju tänka på allmänheten. Det är ganska många som blir rädda och bekymrade av att höra skottlossning, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i region Öst, till SVT Nyheter Jönköping.

Thomas berättar vidare att han anser att tätortsnära jakt bör märkas ut med skyltar.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-01-01

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.