Ad

Lappländsk design skapar naturnära känsla

Med en design som för tankarna till Lapplands karga och vackra klimat har Lapland Wild Design och deras produkter i renhorn skapat en unik och naturnära känsla i många hem. Grundaren Annika Brännström brinner för att dela med sig av den känsla hon har för vildmarken och renarna. [Text: Magnus Skoglund & Foto: Joakim Agartson]

– Jag har alltid varit väldigt fascinerad av naturen och renar, så det verkade bara naturligt för mig att arbeta med sådant material, säger hon när Magasin Vildmarken kontaktar henne.

Annika Brännström växte upp i Släppträsk, nära Malå, i Lappland. Hon berättar att närvaron av renar var stor redan under barndomen och att hon som liten många gånger gick in i skogen efter renarna. Hon fick även chansen att tillbringa tid med samerna och vara med i inhägnaden där renarna var hållna vid märkning och där hon bland annat fick lära sig att ”schwoppa”, det vill säga kasta lasso. Upplevelserna bar hon med sig och var en viktig faktor när hon så småningom startade sitt företag. 

– Jag har alltid varit väldigt fascinerad av naturen och renar, så det verkade bara naturligt för mig att arbeta med sådant material, säger hon.

– Barndomsminnena gör att det ligger mig varmt om hjärtat, tillägger hon.

Lapland Wild Design ser till varje materials unika form och designar produkter baserade på dess egenskaper – och produkterna är handgjorda i Sverige av horn från renar och andra naturmaterial.

– Renhorn är ett hårt material att jobba med, men samtidigt får kunderna en bra hållbarhet i produkten, säger Annika Brännström. 

lappländsk design

Källa till inspiration

Renhornen är dessutom en ständig källa till inspiration för Annika Brännström.

– Då jag har lätt för att bli uttråkad i mitt arbete så finner jag alltid inspiration, utmaningar och variation i renhornen. 

– Varje renhorn är unikt och ska passa in i någon unik produkt, säger hon.

Stort intresse

Intresset utifrån har varit stort sedan hon började jobba med sina produkter år 2007. En jaktintresserad och fotbollskunnig man vid namn Zlatan är till exempel en av kunderna som Annika minns lite extra. Dessutom har hon levererat Sveriges största takkrona i renhorn till Mountain Lodge i Sälen. 

– Den takkronan är enorm! säger Annika som fick bygga den mäktiga kronan på plats.  

– Jag fick ta med mig hela verkstaden och massa renhorn. Den blev perfekt, och det är dessutom en vacker plats att hänga på! säger hon entusiastiskt.

Drömmer om Ellegalan

Responsen har varit god och många kunder har genom åren berättat att de får energi och kontakt med naturen av Annikas produkter. Nu siktar hon vidare mot nya mål.

– Jag har ännu hopp om att få delta på Ellegalan. Det hade varit maffigt, säger Annika Brännström och fortsätter:

– Vi har legat som förslag där tidigare, att dekorera catwalken med, men det året valde de drivved istället, inflikar hon.

– Sedan vill vi även givetvis att hotell och företag hör av sig när de vill ha pampiga takkronor på sina anläggningar såklart. 

– Och om det är någon som funderar eller vill ha egen design, hör av er så gör jag en magisk produkt till just dig! avslutar Annika Brännström. 

 

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-12-17

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.