Ad

Länsstyrelsen säger ja till skyddsjakt på den oskygga Hoforsvargen

En varg har under en längre tid levt nära, stundtals alldeles för nära, människorna i ett område nära Hammardammen i Hofors. Nu har länsstyrelsen sagt ja till skyddsjakt på den närgångna vargen.

OBS: Vargen på bilden är inte den som omnämns i texten.

Jaktjournalen har tidigare skrivit om när Hoforsbon Sandra Grönlund blev ”närgånget uppvaktad” av vargen när hon var ute och motionerade. Nu rapporterar Gefle Dagblad att länsstyrelsen har beviljat skyddsjakt som kommer påbörjas när de har fått ihop tillräckligt många jägare.

– Vi har gjort en sammanlagd bedömning och beviljar skyddsjakten. Vargen har varit i området länge, är dagaktiv, och dess agerande är inte önskvärt ur människors perspektiv, säger Joel Isensköld som är chef på länsstyrelsens enhet för natur, till Gefle Dagblad.

 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-02-25

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #4

I det här numret kan ni läsa om när vi fick följa med ut på en minst sagt omväxlande jakt i Stockholms skärgård. Under dagen tog vi oss nämligen fram på en specialbyggd Alukin-båt samtidigt som vi fick uppleva både rådjurs- och säljakt.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.