Ad

Länsstyrelsen säger ja till skyddsjakt på den oskygga Hoforsvargen

En varg har under en längre tid levt nära, stundtals alldeles för nära, människorna i ett område nära Hammardammen i Hofors. Nu har länsstyrelsen sagt ja till skyddsjakt på den närgångna vargen.

OBS: Vargen på bilden är inte den som omnämns i texten.

Jaktjournalen har tidigare skrivit om när Hoforsbon Sandra Grönlund blev ”närgånget uppvaktad” av vargen när hon var ute och motionerade. Nu rapporterar Gefle Dagblad att länsstyrelsen har beviljat skyddsjakt som kommer påbörjas när de har fått ihop tillräckligt många jägare.

– Vi har gjort en sammanlagd bedömning och beviljar skyddsjakten. Vargen har varit i området länge, är dagaktiv, och dess agerande är inte önskvärt ur människors perspektiv, säger Joel Isensköld som är chef på länsstyrelsens enhet för natur, till Gefle Dagblad.

 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-02-25

Se även ...

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.