Ad

Länsstyrelsen i Kalmar får motta hot

Förra måndagen sågs en lodjursunge i västra delen av Kalmar. Lodjuret uppvisade ett ”oskyggt och oönskat beteende”, något som länsstyrelsen menade uppfyllde riktlinjerna för skyddsjakt. Lodjuret avlivades av skyddsjägare och åtgärden väckte minst sagt blandade reaktioner. Hoten mot vissa i personalen har nu lett till att länsstyrelsen polisanmäler händelsen.

– Det är hot på sociala medier som riktats mot specifika funktioner på länsstyrelsen, säger Christina Karlberg, kommunikationschef på länsstyrelsen i Kalmar, till SVT Nyheter Småland.

Vissa hot har varit så grova att de menar att personalen borde gå samma öde till mötes som lodjuret.

– Vår personal är rätt luttrade men givetvis tar de illa vid sig. Jag tycker synd om våra medarbetare som bara gör sina jobb och tar välgrundade beslut, säger Christina Karlberg, till SVT.

Christina Karlberg menar att det är relativt ovanligt med direkta hot, men att när det väl handlar ofta handlar om djur. Och tillägger:
– Men vi märker att tonen blir allt hårdare i framförallt sociala medier.

Källa: SVT Nyheter Småland

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-11-07

Se även ...

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #2

Februari är här och vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. Månadens omslag pryds av den norska jaktprofilen Joakim Pettersen som driver en av Nordens största jaktbloggar. Under ett pass pratade vi om jaktglädje och hemligheten bakom hans popularitet.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.