Ad

Länsstyrelsen i Halland säger nej till allmän ekorrjakt: ”Vi ser det som ett onödigt förslag.”

Naturvårdsverket har lagt ett förslag gällande allmän jakt på ekorrar mellan den 15 november och sista februari över hela landet, men Länsstyrelsen i Halland sätter sig emot förslaget.

– Vi ser det som ett onödigt förslag. Vi ser inte behovet av jakt på ytterligare en art. Istället hade vi önskat att man under jakttid fokuserade på arter som orsakar skador i samhället, säger Martin Broberg som är naturvårdshandläggare på Länsstyrelsen i Halland, till SVT Nyheter Halland.

I förslaget nämns bland annat att ekorrarna gör skada när de tar sig in och bygger bo under tak och/eller i vindsutrymmen. Martin Broberg menar dock att det redan finns förebyggande alternativ.

– Så fort de gör skada gäller skyddsjakt. På så sätt finns redan möjlighet att jaga ekorre, säger han till SVT Nyheter Halland.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-03-04

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.