Ad

Länsstyrelsen avslår begäran om skyddsjakt 

Gräfsåsens avfallsanläggning strax utanför Östersund har blivit en populär plats för vildsvin. Efter att åtelkameror bekräftade deras närvaro på platsen lämnade kommunen in en skyddsjaktansökan. Nu står det klart att deras ansökan har fått avslag.

Jerk Sjöberg är vilthandläggare på länsstyrelsen och för P4 Jämtland berättar han att anledningen till avslaget är att vildsvinsjakt på eget initiativ redan är tillåtet enligt jaktförordningen. Något särskilt tillstånd behövs alltså inte för att kommunen ska kunna skjuta vildsvinet, menar han.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-02-26

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.