Ad

Laika svårt skadad efter vargattack

Under söndagseftermiddagen skadades en laika svårt under en vargattack i värmländska Höje. Nu kan älgjakten vara över för i år för ortens viltvårdsområde.

Händelsen utspelade sig i Höje, strax söder om Hagfors. Svensk Jakt rapporterar att ägaren såg två vargar som stod över och högg i tiken när han sprang mot sin skrikande hund.

Börje Nilsson berättar för Svensk Jakt att han skrämde iväg vargarna, men att några skott aldrig avlossades.

– Det gick för fort, han såg vargarna men de var så nära tiken att han inte vågade skjuta. Vi bar ut hunden till bilväg och nu är hon på veterinärstationen för behandling. Man har sövt henne, hon har undersökts och har fått kraftiga bett över kroppen med svåra muskelskador, säger han till Svensk Jakt.

Älgjakten kan vara över

Trots att jaktlaget har en vuxen kvar på tilldelningen så finns det nu risk att älgjakten är över för i år.

– Vi får vänta tills vi har spårsnö så vi ser vad vi har på marken. Det här är för jävligt, säger Börje Nilsson.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-11-25

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #4

I det här numret kan ni läsa om när vi fick följa med ut på en minst sagt omväxlande jakt i Stockholms skärgård. Under dagen tog vi oss nämligen fram på en specialbyggd Alukin-båt samtidigt som vi fick uppleva både rådjurs- och säljakt.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.